Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Grönt ljus för NHL-lag i Seattle – gör debut i ligan hösten 2021

Från 2018
Uppdaterad 04.12.2018 21:53.
Gary Bettman talade med media inför NHL:s första finalmatch mellan Pittsburgh och San Jose.
Bildtext Gary Bettman.

Från och med säsongen 2021–22 kommer 32 lag att spela i NHL. Ligan har godkänt att Seattle får ett expansionslag. En spännande och historisk dag, säger NHL-kommissionären Gary Bettman.

Förra säsongen utökades NHL till 31 lag då Vegas Golden Knights gjorde entré i ligan som det första expansionslaget på 17 år. Om några år kommer 32 lag att spela i världens bästa ishockeyliga.

Seattle har under en längre tid varit föremål för NHL:s expansionsplaner och nu har ligan röstat för att staden ska få ett lag. Det blir verklighet från och med säsongen 2021–22.

– Det är en spännande och historisk dag för ligan då vi expanderar till en av norra Amerikas mest innovativa och snabbast växande städer, säger NHL-kommissionären Gary Bettman.

Ägarna får betala 650 miljoner dollar

Ägarna till den nya NHL-klubben får punga ut med 650 miljoner dollar som kommer att fördels jämnt mellan de 31 lagen i ligan. Det är 150 miljoner mer än vad Vegas Golden Knights betalade.

I och med att Seattle går med i ligan kommer den västra konferensen att ha 16 lag – precis som den östra. Seattle kommer att spela i Pacific-divisionen och det gör att Arizona Coyotes flyttar till Central-divisionen.

Arenan där Seattle ska spela sina matcher kommer att genomgå en omfattade renovering som kostar 700 miljoner dollar. Renoveringen gör också att Seattles inträde i NHL försenas med ett år. Till en början var det tänkt att laget skulle spela i ligan redan säsongens 2020–21.

Seattles NHL-lag, som ännu saknar namn, kommer att skapas via en expansionsdraft där man får plocka spelare från de övriga lagen i ligan.

Diskussion om artikeln