Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Drömfajten blir av – Wahlström möter Taylor i Madison Square Garden

Från 2018
Uppdaterad 04.12.2018 21:32.
Eva Wahlström.
Bildtext Eva Wahlström.
Bild: All Over Press

Nu är det bekräftat. Eva Wahlström kommer att gå upp i ringen mot Katie Taylor i Madison Square Garden den 15 december. Jag är tacksam över att den här möjligheten öppnade sig, säger Wahlström.

Några dagar före jul var det tänkt att Eva Wahlström skulle gå en titelmatch mot Firuza Sjaripova i S:t Petersburg. Men matchen ställdes in då Sjaripova drabbades av en skada.

Wahlströms team försökte snabbt sy ihop en annan match och det lyckades. Lördagen den 15 december möter hon irländskan Katie Taylor i Madison Square Garden.

– Jag är tacksam över att den här möjligheten öppnade sig, det var en stor besvikelse att matchen i Ryssland ställdes in, säger Wahlström i ett pressmeddelande.

Wahlström innehar WBC:s mästarbältet i fjädervikt men matchen mot Taylor kommer att gå i lättviktsklassen. Taylor är världsmästare i WBA och IBF-förbunden.

Andra finländaren att boxas i Madison Square Garden

Wahlström har mött Taylor under sin tid som amatör och förlorade bland annat EM-finalen 2005.

– Jag tror att hon minns mig som en av sina svåraste motståndare. Statistiken är kanske inte på min sida men proffsboxningen är något helt annat och öppnar upp nya möjligheter att vinna, säger Wahlström.

Eva Wahlström blir den andra finländaren genom tiderna att gå en fajt i Madison Square Garden. Den första var Gunnar Bärlund för 80 år sedan.

Diskussion om artikeln