Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Komikern Kevin Hart blir värd för Oscarsgalan - ska höja rasande tittarsiffror

Från 2018
Skådespelaren Kevin Hart.
Bildtext Skådespelaren Kevin Hart blir värd för årets Oscarsgala.

Komikern och skådespelaren Kevin Hart kommer att stå värd för den 91:a Oscarsgalan. Hart gick ut med nyheten på sitt Instagramkonto.

- Jag kommer att se till att årets Oscarsgala blir speciell, skrev stjärnan på tisdag kväll.

Kevin Harts popularitet som både komiker och skådespelare har under de senaste åren skjutit i höjden.

Hans standup har bland annat slagit rekord genom att sälja slut biljetter till Madison Square Garden två kvällar i rad.

- Jag uppskattar akademin för denna möjlighet. Jag har i flera år blivit frågad om jag någonsin skulle stå värd för Oscarsgalan och jag har alltid svarat att det skulle vara en stor möjlighet för mig som en komiker och att det sker när det är menat att ske, skrev Hart på Instagram.

Galans rasande popularitet

Det är första gången Kevin Hart axlar rollen som värd på galan. De två senaste åren har programvärden Jimmy Kimmel agerat värd.

Under de senaste åren har Oscarsgalan kämpat med rasande tittarsiffror.

Den senaste Oscarsgalan som sändes i början av mars hade bara 26,5 miljoner tv-tittare i USA – den minsta tv-publiken under galans drygt 90-åriga historia. Tittare har klagat på både den långa sändningen som ofta brukar gå mot fyra timmar och en stor fokus på politik.

I augusti försökte Oscarsakademin förnya sig och meddelade att det från och med nästa år kommer att finnas ett pris för årets populäraste film. Kritikerna talade om filmbranschens död, ochbara en månad senare lades planerna på is.

Akademin försöker också förkorta sändningen genom att dela ut mellan 6 och 8 priser under reklampauserna för att sedan editera in tacktalen i sändningen.

Källor: Hollywood Reporter, Vanity Fair

Diskussion om artikeln