Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Första kvartsfinalen slutade i förlust för Kärpät – lagkaptenen Kukkonen: "Matchen egentligen först halvvägs

Från 2018
Lasse Kukkonen.
Bildtext Lasse Kukkonen litar på att Kärpät avancerar trots förlust i första kvartsfinalmatchen.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Kärpät är det enda finländska laget bland de åtta bästa i ishockeyns Champions League. I den första kvartsfinalen var hemmalaget Salzburg knappt bättre med 3–2. Lagkaptenen Lasse Kukkonen litar starkt på att Uleåborgslaget avancerar genom att vinna returmatchen i hemmarinken nästa vecka.

Första perioden i Salzburg var mållös men i början på den andra tog hemmalaget ledningen genom Brant Harris som spelades fram av Lukko-bekantingen Chris Vandevelde och Robert Raymond.

Samme Harris var framme också i början av tredje perioden med ett mål i numerärt underläge.

Kärpät reser sig – förgäves

Drygt en och en halv minut senare reducerade Kärpäts effektivaste spelare i CHL, svensken Nicklas Lasu, på pass av Jani Hakanpää. I mitten av perioden stod det 2–2 på ljustavlan när rutinerade Jyri Junnila nätade efter framspel av Otta Karvinen och Lasse Kukkonen.

Matchen såg ut att gå mot ett oavgjort slutresultat när Kärpät fick en rejäl kalldusch. Matchuret visade 59:37 när John Hughes sköt segermålet. Men som lagkaptenen Lasse Kukkonen säger, matchen är egentligen först halvvägs.

– Ganska tudelad match. Vi hade svårigheter i början men sedan hittade vi rytmen och kämpade i fatt oss, säger Kukkonen på Kärpäts webbplats.

– De kanske förtjänade sin ledning, men matchen är egentligen först halvvägs. Nu åker vi hem och litar på att vi kan hantera det här och vara starka på hemmaplan.

Bra stämning

Kukkonen ger en eloge för den lokala ishockeykulturen och prisar stämningen i hallarna i Centraleuropa.

– Nog visste vi att alla europeiska lag är hårda och det är roligt att se att stämningen är så här fin. Salzburg är en bra klubb som satsar hårt, så inte kom det här som någon överraskning. Det är ett topplag och ibland måste man försvara och kämpa. Men vi visade att vi har ryggrad genom att kämpa oss tillbaka i matchen.

Returmötet äger rum i Uleåborg kommande tisdag. Då är det enbart seger som gäller, annars går österrikarna till CHL-semifinal.

– Vi måste vara färdiga att vinna tvekamperna vid sargen och komma till rakare anfall mot deras mål. Jag litar på vårt lag och på att varje spelare kan sätta i en växel till.

Vinnaren i matchserien avancerar till semifinal man möter där vinnaren i matchparet mellan Malmö Redhawks och München. Den första matchen slutade 2–1 till det tyska laget.

Diskussion om artikeln