Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Finsk-kanadensiska gruppen Forth utmanar Vegatoppen med låten Black Angel

Från 2018
Uppdaterad 06.12.2018 13:15.
Vegatoppens utmanare.
Bildtext Forth utmanar Vegatoppen.

Du kommer säkert ihåg grunge-musiken från 90-talets Seattle. Nu är musikstilen tillbaka igen. Gruppen Forth är aktuella med låten Black Angel som finns på gruppens kommande skiva Captivity.

Forth är ett bekant namn för den alerta Vegatoppen-lyssnaren. Redan 2015 var gruppen med som utmanare med låten Fairytale Princess.

- Jag har känt kanadensiska sångaren Brian Forth i många år och vi spelade i en grupp tillsammans men efter ett tag så beslöt vi att bilda ett eget babnd, berättar gitarristen Tim Norrgrann.

- Musiken vi spelar är en blandning av grunge och klassisk rock. Melodierna är viktiga för oss och det hör man nog i vårt sound.

Vilka är Forth?

- Musikbranschen är precis så tuff som man kan föreställa sig. Det gäller att jobba stenhårt hela tiden för att nå framgång. Det räcker inte enbart med ett bra låtmaterial utan man måste marknadsföra sig själv både på sociala medier och till skivbolag, berättar Norrgrann.

- Vi kommer definitivt att satsa på att få spelningar utomlands under år 2019. Målet är att kunna åka iväg på en lite längre turné. Vi får se hur det går. Nya skivan Captivity ges ut i mars 2019 så efter det blir det nog ett antal spelningar både här hemma i Finland men också i Europa, avslutar Norrgrann.

Du kan rösta på Forth och låten Black Angel här.

Forth utmanar med låten Black Angel

Programmet är inte längre tillgängligt

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln