Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Get on eller Alice, var med och välj den bästa partylåten från 70-talet

Från 2018
Uppdaterad 24.12.2018 11:47.
Albert Järvinen soittaa Tavastia-klubilla (1974).
Bildtext Albert Järvinens gitarrsolon på 70-talet blev klassiker som fortfarande hör till höjdpunkterna inom finländsk rockhistoria.
Bild: Yle/Arja Lento

De som växte upp på 70-talet kan idag skatta sig lyckliga över alla de fina låtar som utkom. Då var de musikaliska gränserna ännu helt öppna.

Under en och samma discokväll kunde du höra tungt gung med Led Zeppelin, refränger som fastnar med Smokie och stora känslosvall med Barry Manilow.

Och de gamla hitlåtarna från den tiden lever än idag och mår riktigt bra. De hänger fortfarande med på spellistorna och varje minut är det någon på jordklotet som tar upp en gitarr och börjar sjunga I don´t know why she´s leaving or where she´s gonna go....

Ungdomens Gåva i Toner eller UGT gjorde i fjol en bejublad come-back i Yle Vega. Då gällde det 80-tal. I år kommer vi att koncentrera oss på 70-talet och därför vill vi nu att du skall börja leta vad som finns gömt i dina musikaliska minnesvrår.

Rösta på de fem bästa låtarna från 70-talet! Det är fint om du också berättar något trevligt minne som hänger ihop med din favoritlåt. Skriv gärna också ner ditt telefonnummer så vi kan få kontakt med dig. Alla kontaktuppgifter raderas efter omröstningen.

Röstningen är avslutad. Tack för alla fina historier. En del av dem kommer ni att höra i UGT Revival 70-tal på nyårsdagen kl 14 – 18