Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Glödhet Pukki fortsätter att leverera i England – frälste Norwich med segermål på stopptid

Från 2018
Teemu Pukki.
Bildtext Teemu Pukki jublade rejält efter sitt avgörande.
Bild: imago/Focus Images/ All Over Press

Ny helg, nytt Teemu Pukki-mål. Finländarens fina form i Championship är intakt – och mot Bolton blev han matchvinnare med ett mål i 93:e minuten.

I samband med en av höstens landslagssamlingar nämnde Teemu Pukki att Norwich-supportrarna har hittat på en sång som är tillägnad finländaren. Numera lär den vara en av fansens favoriter.

Finlands landslagsanfallare är glödhet i Championship. I dagens hemmamöte med bottengänget Bolton frälste han publiken med ett stopptidsmål.

Serieledaren såg ut att tappa två poäng när gästernas Mark Beevers kvitterade i 88:e minuten, men Pukki fick sista ordet. Ett inspel studsade rakt i fötterna på finländaren som bara klippte till.

Bollen satt stenhårt i hörnet och Pukki rusade rakt ut mot kortsidan för att fira segermålet som kom i den 93:e minuten.

– Det visar på hans kvalitéer. Trots att han inte hade sin bästa match gjorde han det bra när han satte dit målet, säger tränaren Daniel Farke enligt klubbens Twitterkonto.

Sju mål på sex matcher

Målet betyder att Norwich behåller position som tabelletta. Tvåan Leeds slog samtidigt Queens Park Rangers med 2–1 i en match där Aapo Halme blev inbytt för Leeds i slutskedet.

Norwich har nu nio raka ligamatcher utan förlust och är uppe på 43 poäng.

Norwich City firar.
Bildtext Hela laget firade efter Pukkis mål.
Bild: imago/Focus Images/ All Over Press

Pukki är en av de bidragande orsakerna till den sviten. Sedan början av november har han satt sju mål på sex matcher.

Totalt är 28-åringen uppe i tolv mål på arton seriematcher. Dessutom har han spelat fram till tre fullträffar.

Diskussion om artikeln