Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Snabba ryck för Eva Wahlström då möjligheten att möta Katie Taylor dök upp: "Jag fick en natt på mig att bestämma om jag ville ta matchen eller inte"

Från 2018
Eva Wahlström under en presskonferens i Helsingfors.
Bildtext Eva Wahlström under en presskonferens i Helsingfors.
Bild: Kimmo Brandt/Compic-Photos Oy/All Over Press

För en vecka sedan blev det klart att boxaren Eva Wahlström lördagen den 15 december möter Katie Taylor på den anrika arenan Madison Square Garden i New York. Hon är nöjd. Jag är väldigt lycklig över att få den här chansen. Det är ett minne som jag vill ha med mig från karriären, säger Wahlström till Yle Sporten.

Vad har du för tankar inför avfärden?

– Inte så mycket tankar. Det har varit rätt så brådskande veckor.

– Genast då vi hoppar på flygplanet så är det bara att ta ledigt för en tid framöver. För tillfället känner jag mig lugn.

Vad ledde till att matchen mot Taylor blev av?

– Vi hade fått anbud av Taylor tidigare men det var omöjligt att ta emot på grund av Sjaripova. Direkt då Sjaripova gav återbud tog vi kontakt med Taylors team. Då hade Katie en match planerad mot en annan motståndare. De bytte ändå och tog hellre mig.

– Petri (Paimander, manager, red. anm) har ordnat allt. Jag fick en natt på mig att bestämma om jag ville ta matchen eller inte.

Även Canelo Alvarez och Rocky Fielding går samma kväll en match på den prestigefyllda arenan. Vilka tankar väcker inramningen?

– Jag har inte alls funderat på de andra matcherna. Inte så mycket på arenan heller. Men jag är väldigt lycklig över att få den här chansen. Det är ett minne som jag vill ha med mig från karriären.

– Jag har tänkt att jag någon gång vill gå en match där. Det är den finaste platsen man kan komma till. Allt handlar ändå om att jag ska vinna en match där.

Eva Wahlström i boxningsringen.
Bildtext Eva Wahlström i boxningsringen.
Bild: Kimmo Brandt/Compic-Photos Oy/All Over Press

Vad säger du om motståndaren Katie Taylor?

– Den tuffaste som någonsin har funnits i damboxningen om man beaktar samtliga viktklasser.

Hur ska du vinna matchen?

– Jag har mött henne som amatör många gånger men det är en helt annan gren. Taktiken är jätteviktig nu. Katie är bäst i början, de 3–4 första ronderna. Jag är igen bättre i de sista. Jag ska åtminstone vara smart.

På andra sidan Atlanten används hårdare handskar. Hur påverkar det?

– Visst har det betydelse. Man måste vara försiktigare. Det är mycket större risker. Det känns farligare och mer skrämmande.

Diskussion om artikeln