Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Heikkinen och Hakola tillbaka då världscupen fortsätter i Davos – här är Finlands trupp

Från 2018
Matti Heikkinen.
Bildtext Matti Heikkinen är tillbaka i världscupen efter en kortare paus.
Bild: EPA

Matti Heikkinen och Ristomatti Hakola är friska och kommer att tävla i Davos på lördag och söndag. Finland kommer att skicka sammanlagt 17 åkare till östra Schweiz.

Matti Heikkinen har inte fått någon bra start på den här världscupsäsongen. Veteranen gjorde svaga insatser i Ruka och Lillehammer och har dessutom haft problem med ryggen.

Han valde att inte tävla alls i Beitostölen senaste helg och även Ristomatti Hakola missade tävlingarna på grund av sjukdom. Nu är båda friska igen och ingår i truppen till kommande tävlingar i Davos.

Den finländska herrtruppen består av elva åkare medan sex damer kommer att tävla i Davos där sprint och distanslopp i fristil står på programmet. Kerttu Niskanen som blev sjuk inför stafetten i söndags finns inte med i damtruppen.

IF Minkens Andrea Julin som tävlade både i Ruka och Lillehammer finns inte heller med i truppen. Hon kommer i stället att tävla i skandinaviska cupen i Östersund tillsammans med bland annat Johanna Matintalo.

Även Julins klubbkamrat Juuso Haarala tävlar i Östersund i stället för i Davos.

Yle sänder tävlingarna från Davos på lördag och söndag med svenskspråkigt referat.

Finlands trupp till Davos:

Damer:

Katri Lylynperä, Leena Nurmi, Eveliina Piippo, Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen och Susanna Saapunki.

Herrar:

Ristomatti Hakola, Matti Heikkinen, Perttu Hyvärinen, Martti Jylhä, Lari Lehtonen, Juho Mikkonen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Antti Ojansivu, Anssi Pentsinen och Lauri Vuorinen.

Diskussion om artikeln