Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Robben lämnar Bayern München och ser slutet på karriären: ”Familjen spelar en stor roll i alla mina beslut”

Från 2018
Arjen Robben med bollen vid vänsterfoten.
Bildtext Arjen Robben har spelat i Bayern München sedan 2009.
Bild: All Over Press

Arjen Robben kommer att lämna Bayern München då hans kontrakt går ut nästa sommar. Mycket talar också för att hans karriär då också är över. Det gäller att vänta och se om något dyker upp, säger han.

Arjen Robben har varit en viktig kugge i Bayern München under nästan ett decennium men efter den här säsongen är hans karriär i klubben över. Robben bekräftar för den tyska tidningen Kicker att kontraktet inte kommer att förlängas nästa sommar.

– Det är ett stort beslut och inte något som man fattar bara på en dag. Jag tänkte mycket på saken och det känns skönt att det är officiellt nu, även för fansen och klubben. Klubben vill satsa på andra spelare och jag vill få förbereda mig för framtiden, säger han.

Pengarna i Kina lockar inte

Vad Robbens framtid kommer att innehålla är inte klart. I nuläget har han ännu inte bestämt sig om han kommer att spela vidare eller och Bayern blir hans sista klubb.

– Det gäller att vänta och se om något dyker upp. Om jag får ett bra bud så fortsätter jag, men kommer det inga så kan det bli så att karriären är över.

– Jag har tre barn och de måste också vara nöjda, så det kommer inte att bli Kina eller något land i öknen. Familjen spelar en stor roll i alla mina beslut, säger han.

Robben har vunnit 19 titlar under sin karriär i den tyska storklubben. Tidigare har han också varit proffs i Groningen, PSV, Chelsea och Real Madrid.

I nuläget vill han inte spekulera i om han tänker återvända till Groningen där karriären tog fart i början av 2000-talet.

– Jag kan inte lova att jag återvänder. Man måste hålla sina löften och just nu kan jag inte säga det. Allt är fortfarande öppet, säger han.

Källor: Kicker, AFP.

Diskussion om artikeln