Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Donskoi på passningspoäng då San Jose tog fjärde segern på fem matcher – Komarovs Islanders förlorade efter straffar

Från 2018
Joonas Donskoi.
Bildtext Joonas Donskoi i farten.
Bild: Icon Sportswire / All Over Press

San Jose Sharks har hittat formen. Natten till tisdag finsk tid hemmaslog San Jose Sami Vatanens New Jersey Devils och Sharks-forwarden Joonas Donskoi noterades för en assist. Leo Komarovs och Valtteri Filppulas Islanders fick däremot nöja sig med en poäng.

Efter en trög start på säsongen har San Jose Sharks fått upp ångan. Natten till tisdag finsk tid var det New Jersey Devils som stod för motståndet, men kunde inte rå på hajarna.

Timo Meier agerade segerarkitekt för San Jose med sina två fullträffar – varav den senare kom på passning av Joonas Donskoi. Assisten var Donskois nionde för säsongen.

Joe Pavelski lyckades i sin tur också näta i matchen. Målet var amerikanens 20:e för säsongen. Fullträffen innebär att Pavelski nu satt minst 20 mål tio säsonger i NHL.

Fem tacklingar av Komarov

Leo Komarovs och Valtteri Filppulas New York Islanders hoppades i sin tur på att ta poäng på Olli Määttäs Pittsburgh Penguins bekostnad på hemmais. Anthony Beauvillier gav också hemmalaget ledningen i den andra perioden, med Derick Brassard kvitterade dusten en period senare.

Varken resten av den tredje perioden eller förlängningen bjöd på ytterligare fullträffar, så matchen fick istället avgöras med straffar. Där var Pittsburgh starkare.

– Det var ändå en bra match av oss. Vi jobbade hårt och visade vad vi går för, säger Islanders-forwarden Anders Lee enligt AP.

Matchens finländare noterades inte för poäng i matchen. Leo Komarov stod däremot sin vana trogen för fem tacklingar i drabbningen.

Resultat, NHL:

NY Islanders – Pittsburgh 1–2 e.str.
NYI Filppula 0+0, +/- 0, 14:54
NYI Komarov 0+0, +/- 0, 16:04
PIT Määttä 0+0, -1, 20:04

Detroit – Los Angeles 3–1

Tampa Bay – NY Rangers 6–3

San Jose – New Jersey 5–2
SJS Donskoi 0+1, +1, 14:15
NJD Vatanen 0+0, -1, 20:47