Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bottas ställer upp i FM-rallyt tillsammans med Grönholms tidigare kartläsare: "Som tävlingsförare har jag alltid gasen i botten"

Från 2018
Valtteri Bottas under formel 1-säsongsavslutningen i Abu Dhabi.
Bildtext Valtteri Bottas under formel 1-säsongsavslutningen i Abu Dhabi.
Bild: xpbimages.com / All Over Press

Det återstår fortfarande över tre månader tills formel 1-säsongen 2019 inleds för Mercedesföraren Valtteri Bottas. Under uppehållet kommer han att bekanta sig med en ny motorsportsgren då han deltar i Arctic Lapland-rallyt i slutet av januari. Den här utmaningen var för intressant för att tacka nej till, säger kartläsaren Timo Rautiainen som sätter sig bredvid Bottas.

Bottas får ratta M-Sports Ford Fiesta RS WRC-bil i Lappland. Det rör sig om en motsvarande bil som Sebastian Ogier vann världsmästerskapet med säsongerna 2017 och 2018.

– Det här är en unik möjlighet att bekanta sig med rallyvärlden. Det är en helt ny erfarenhet för mig. Som tävlingsförare har jag alltid gasen i botten, oavsett gren, sade Bottas.

Rallyt i Rovaniemi är en av sju deltävlingar i FM-rallyserien.

Timo Rautiainen och Marcus Grönholm i Helsingfors hösten 2002.
Bildtext Timo Rautiainen och Marcus Grönholm i Helsingfors hösten 2002.
Bild: OHO/Mari Lahti/AOP

Timo Rautiainen, som fungerade som Marcus Grönholms kartläsare i VM-serien, ska lotsa formel 1-finländaren. Rautiainen och Grönholm vann rallyvärldsmästerskapet 2000 och 2002.

– Under karriären har jag endast suttit bredvid tre rallyförare men den här utmaningen var för intressant för att tacka nej till, sade Rautiainen.

Källa: Finska Bilsportförbundet AKK