Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Daniel Sjölund tränar med IFK Mariehamn och är nära kontrakt – “Förhoppningsvis redan nästa vecka”

Från 2018
Daniel Sjölund.
Bildtext Daniel Sjölund blir en viktig pusselbit i IFK Mariehamns unga lag.
Bild: imago/Stellan Danielsson/ All Over Press

Daniel Sjölund har återvänt till Åland där han redan tränar med IFK Mariehamn. Enligt chefstränaren Peter Lundberg är Sjölund fem före att skriva på ett kontrakt.

Efter en lång karriär utomlands har Daniel Sjölund återvänt hem till Åland. Sjölund som lämnade Mariehamn som 17-åring gör nu comeback som 35-åring.

– Daniel har tränat med oss och om jag förstått rätt så ska kontraktet undertecknas under den närmaste tiden, förhoppningsvis redan nästa vecka, säger IFK Mariehamns chefstränare Peter Lundberg på fotbollsligans webbplats.

Sjölund har under sin karriär hållit till i England och i Sverige. Förra säsongen spelade han för IFK Norrköping i Allsvenskan.

Veteranen har också gjort 37 matcher för Finlands landslag men i fotbollsligan har han aldrig spelat.

IFK Mariehamn som vann mästerskapet för två år sedan slutade på bara tionde plats den gångna säsongen. Under hösten blev det klart att bland annat lagkaptenen Kristian Kojola har gjort sitt i IFK.

– Vi kommer att ha ett väldigt ungt lag nästa säsong. Sjölunds erfarenhet kommer att vara värdefullt för oss. Han är en bra spelare och tillför mycket till laget, säger Lundberg.

Diskussion om artikeln