Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Egenland, Strömsö och Efter nio nominerade till Venlastatyetter – publiken röstar fram vinnarna!

Från 2018
Juontajat Hannamari Hoikkala ja Nicke Aldén ja saippuakupla ilmassa
Bildtext Programledarna Hannamari Hoikkala och Nicke Aldén på Natural High Healing-festivalen på sommaren 2018. Egenland besöker festivalen i avsnitt 6 som sänds på Yle Teema & Fem den 1 januari 2019.
Bild: Yle / John Stark

Egenland är nominerat till Årets bästa program. Nicke Aldén och Hannamari Hoikkala är nominerade i kategorin Årets programledare.

– Det här programmet har vi gjort till hundra procent tillsammans med publiken. Utan publikens fantastiska, överraskande tips skulle inte Egenland finnas, säger Nicke Aldén.

– Att vi är nominerade i en kategori där publiken får rösta fram vinnaren passar oss perfekt!

– Det är helt fantastiskt att ett tvåspråkigt kulturprogram är nominerat till årets bästa tv-program, säger Hannamari Hoikkala.

Egenland har åkt runt hela Finland och sett det villkorslösa arbete som människor gör för sina hemorter och för kulturen.

– Dessa personer och gärningar får sällan synlighet, fortsätter Hoikkala. Det är fint att människor hyllar varann och tipsar Egenland om deras gärningar.

Egenland är inte det enda svensks- eller tvåspråkiga som nominerats. Också Strömsö och Efter nio finns bland de nominerade i kategorin Årets bästa program. Sonja Kailassaari och Mårten Svartström tävlar om statyetterna i kategorin Årets programledare. Dessutom är fyra barnprogram nominerade.

De bästa tv-programmen år 2018 får pris på Venlagalan 11.1.2019. Omröstningen är i gång 13.12.2018 - 8.1.2019 på Venlagalans webbsida, alltså här.

Publikrösterna avgör vinnarna i kategorierna Bästa program, Bästa programledare och Bästa barn- och ungdomsprogram. Televisionsakademin rf:s medlemmar har valt de övriga finalisterna i Den Gyllene Venla-tävlingen.

Statyetterna delas ut på Venlagalan på Finlands Nationalopera den 11 januari 2019. Yle direktsänder galakvällen på Yle TV2 och Yle Arenan.

Egenland – en kulturreseguide till Finland

  • Ni, publiken, har tipsat oss om udda platser, spännande personer och roliga evenemang som skulle förtjäna mer uppmärksamhet.
  • Hittills har vi fått in mer än 4000 tips av er, och vi väljer ut de mest intressanta av dem.
  • Bekanta dig med över 100 spännande resmål på Yle Arenan eller med hjälp av Egenlands karta.
  • Artiklar om alla resmål i denna kulturreseguide finns på Egenlands webbsida, och också på finska.
  • Följ oss på instagram: @egenland!

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln