Piffa upp popcornen – barn och vuxna i alla åldrar gillar de här 3 olika kryddblandningarna
Popcorn är världens äldsta snacks som dessutom är nyttigt. Med några enkla kryddblandningar lyfter du dem till nya festliga nivåer.
Kryddade popcorn fungerar lika bra till nyårsfesten som till soffan en slö fredag kväll. Örter, chili och parmesan ger popcornen nya dimensioner.
Citron, örter och vitlök
2 liter poppade popcorn (ca 1 dl opoppade)
25 g smör, smält
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad färsk oregano
1 citron (endast skalet)
salt
Blanda ihop det smälta smöret med vitlök, örter och citronskal. Poppa popcornen.
Häll smöret över de varma popcornen. Salta och skaka om ordentligt så allt blandas.
Curry, koriander och spiskummin
2 liter poppade popcorn (ca 1 dl opoppade)
25 g smör, smält
1 msk finhackad färsk koriander
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
salt
Blanda ihop det smälta smöret med kryddor och koriander. Poppa popcornen.
Häll smöret över de varma popcornen. Salta och skaka om ordentligt så allt blandas.
Parmesan, chili och rosmarin
2 liter poppade popcorn (ca 1 dl opoppade)
25 g smör, smält
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chiliflakes
1 msk färsk grovhackad rosmarin
1 dl riven parmesan
salt
Blanda ihop det smälta smöret med rosmarin och kryddor. Poppa popcornen.
Häll smöret över de varma popcornen. Salta och häll över den rivna parmesanosten.
Skaka om ordentligt så allt blandas.