Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Piffa upp popcornen – barn och vuxna i alla åldrar gillar de här 3 olika kryddblandningarna

Från 2018
Uppdaterad 28.12.2018 13:07.
Kryddade popcorn.
Bildtext De här popcornen är kryddade med citron, persilja, oregano och vitlök.
Bild: Yle / Maria Lång

Popcorn är världens äldsta snacks som dessutom är nyttigt. Med några enkla kryddblandningar lyfter du dem till nya festliga nivåer.

Kryddade popcorn fungerar lika bra till nyårsfesten som till soffan en slö fredag kväll. Örter, chili och parmesan ger popcornen nya dimensioner.

Citron, örter och vitlök

2 liter poppade popcorn (ca 1 dl opoppade)
25 g smör, smält
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad färsk oregano
1 citron (endast skalet)
salt

Blanda ihop det smälta smöret med vitlök, örter och citronskal. Poppa popcornen.

Häll smöret över de varma popcornen. Salta och skaka om ordentligt så allt blandas.

Curry, koriander och spiskummin

Tre skålar med koriander, curry och spiskummin.
Bildtext Gillar du mat från Mellanöstern gillar du den här kryddblandningen.
Bild: Yle / Maria Lång

2 liter poppade popcorn (ca 1 dl opoppade)
25 g smör, smält
1 msk finhackad färsk koriander
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
salt

Blanda ihop det smälta smöret med kryddor och koriander. Poppa popcornen.

Häll smöret över de varma popcornen. Salta och skaka om ordentligt så allt blandas.

Parmesan, chili och rosmarin

Närbild på kryddade popcorn.
Bildtext Parmesan gör popcornen matigare.
Bild: Yle / Maria Lång

2 liter poppade popcorn (ca 1 dl opoppade)
25 g smör, smält
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chiliflakes
1 msk färsk grovhackad rosmarin
1 dl riven parmesan
salt

Blanda ihop det smälta smöret med rosmarin och kryddor. Poppa popcornen.

Häll smöret över de varma popcornen. Salta och häll över den rivna parmesanosten.

Skaka om ordentligt så allt blandas.

På andra språk

Diskussion om artikeln