Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Första förlusten i karriären – Taylor blev för svår för Wahlström

Från 2018
Uppdaterad 16.12.2018 08:59.
Eva Wahlström boxas mot Katie Taylor
Bild: AFP / Lehtikuva

Eva Wahlström stod upp i tio ronder mot Katie Taylor. Irländskan var ändå den bättre boxaren och tilldömdes segern efter domarröster. Om man får vara nöjd efter en förlust så är jag det, säger hon efter matchen.

Inför nattens möte hade Wahlström gått obesegrad genom hela proffskarriären och innehar WBC-förbudets mästarbälte i fjädervikt. Mötet med Taylor gick i lättviktsklassen och irländskan satte sina två mästarbälten på spel.

Wahlström var klar underdog i matchen och lyckades inte överraska. Efter tio ronder stod Taylor fortsättningsvis som världsmästare i Madison Square Garden.

Taylor tog kommandot direkt och även om de första ronderna var relativt jämna så gick de i irländskans favör. Wahlström fick ta emot flera tunga slag men gav ändå Taylor en rejäl fajt.

– Det känns helt bra, om man får vara nöjd efter en förlust så är jag det. Matchen pågick i tio ronder jag gjorde det bra. Det här var en mäktig upplevelse och motståndaren var bättre i dag.

– Hon slog långa serier, jag stod emot ett par men sedan kom det ytterligare sju-åtta slag. Min taktik fungerade bra till en början men sedan började jag hamna på efterkälken. Jag tänkte ta det lugnt de första ronderna men så blev det inte, säger Wahlström till Yle.

Domaren utser Taylor till vinnare
Bild: AFP / Lehtikuva

Fortfarande världsmästare i den egna viktklassen

Matchen pågick i fulla tio ronder men sedan tilldelades Taylor segern. Hon dömdes som vinnare i samtliga ronder.

Efter 22 segrar och en oavgjord match åkte Wahlström på sin första förlust. Hon behåller ändå sin mästartitel eftersom man inte fajtades om den. Hon intygar också att karriären fortsätter.

– Förlusten påverkar inte karriären. Jag vill alltid gå de tuffaste matcherna. Jag känner mig faktiskt ganska lättad över att det kom en förlust och tycker att jag är en bra boxare, säger Wahlström.

Taylor fortsätter som obesegrad i proffsringen och berömde också Wahlström efter matchen.

– Jag tycker att hon gjorde det väldigt bra. Hon är en fantastisk mästare och en underbar kämpe. Jag visste att vi skulle visa upp boxningen från sin bästa sida, säger Taylor.

Diskussion om artikeln