Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lagkamraterna hyllar Mikko Rantanens fysik och jämför honom med Jaromir Jagr: “Han har en stor röv som man inte kommer förbi”

Från 2018
Mikko Rantanen.
Bildtext Los Angeles Kings Anze Kopitar blev tvåa i duellen mot Mikko Rantanen.
Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Mikko Rantanen dominanta form i NHL har överraskat många, men inte hans lagkamrater. Finländaren som toppar poängligan hyllas som en ny Jaromir Jagr.

Colorado Avalanche-anfallaren Mikko Rantanen toppar poängligan i NHL med 15+41=56 poäng på 33 matcher. Rantanen har levererat i grym takt då han snittat 1,7 poäng per match.

Just nu är han inne i en 14 matcher lång poängsvit under vilken han mäktat med 27 poäng. Hittills har Rantanen blivit utan poäng i bara fem matcher medan han i hela åtta har gjort i alla fall tre poäng.

Rantanen har inte varit de stora rubrikernas man men nu har han spelat till sig en plats i stjärnkategorin i NHL. Många har blivit överraskade, men inte lagkamraterna i Colorado.

– Ärligt talat så tycker jag att det är alldeles obegripligt hur det tagit alla så länge att inse vad han klarar av att göra i den här ligan, säger kedjekamraten Gabriel Landeskog till Sportsnet.

Mikko Rantanen.
Bildtext Mikko Rantanen har fått fira en hel del den här säsongen.
Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Anfallaren Colin Wilson lyfter fram ett rätt så legendariskt namn då det blir hans tur att beskriva Rantanen och hur bra han är på att skydda pucken.

– Det finns inte mycket som motståndaren kan göra för att komma runt hans stora kropp. När han har pucken påminner det mycket om om Jaromir Jagr. Han har en stor röv som man inte kommer förbi, säger Wilson.

"Ett riktigt freak"

Nathan MacKinnon som är på andra plats i poängligan hyllar den 193 centimeter långa Rantanens fysik även han.

– Han är så stor och så stark. Han är definitivt ett riktigt freak, säger MacKinnon.

Förra säsongen gjorde Rantanen 84 poäng i grundserien. Om han får vara skadefri och den nuvarande takten på 1,7 poäng per match skulle hålla i sig så kommer han att nå otroliga 139 poäng.

Senast som någon kommit upp till mer poäng än så var just Jagr och radarparet Mario Lemieux som gjorde 149 respektive 161 poäng säsongen 1995-96.

I fjol vann Connor McDavid poängligan med 108 poäng.

Diskussion om artikeln