Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klubbledningens tålamod tog slut – United sparkar Mourinho

Från 2018
Uppdaterad 18.12.2018 12:34.
Jose Mourinho tackar United-fansen.
Bild: All Over Press

Manchester United har börjat se sig om efter en ny tränare. I dag gick klubben ut med beskedet att Josè Mourinho fått sparken. Vi önskar José lycka till i framtiden, skriver klubben.

José Mourinhos framtid i Manchester United har diskuterats flitigt under hela hösten. Portugisen har kommit på kant med spelare, media och fans upprepade gånger och envisa rykten har ofta gjort gällande att hans tid i klubben skulle ta slut.

Trots att United gjort en svag höst i Premier League har Mourinho fått sitta kvar men nu har tålamodet tagit slut för klubbledningen. Droppen som fick bägaren att rinna över var 3–1-förlusten mot Liverpool i söndags.

– Vi vill tacka José för hans arbete i klubben och vi önskar honom lycka till i framtiden, skriver United i ett kort pressmeddelande på sin webbplats.

Klubben skriver också att en tillfällig tränare kommer att leda laget under resten av säsongen. Under tiden börjar också arbetet med att hitta en permanent tränare.

Enligt Sky Sports blir det Michael Carrick som tar ansvar för laget under den närmaste tiden.

Manchester United har gjort sin sämsta säsongsstart på nästan 30 år och ligger 19 poäng bakom serieledande Liverpool efter 17 omgångar i Premier League. Laget åkte också ur ligacupen i ett tidigt skede.

Enligt brittiska medier kostar det United runt 27 miljoner euro att göra sig av med tränaren.

Diskussion om artikeln