Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dystert besked från Nordamerika: Olli Juolevis säsong över

Från 2018
Uppdaterad 20.12.2018 18:18.
Olli Juolevi i Vancouvers tröja.
Bildtext Olli Juolevi har fortfarande inte debuterat i NHL.
Bild: imago/Larry MacDougal/ All Over Press

Olli Juolevi draftades som femma 2016 och har väntat på att göra sitt genombrott i Nordamerika. Nu får han fortsätta vänta en säsong till. En tackling i november blev ödesdiger för Juolevi, som tvingats till knäoperation.

Natten till onsdag kom ett rätt oväntat besked: Olli Juolevis säsong är över. Backen Juolevi tacklades i en AHL-match för Utica Comets i mitten av november och har de senaste veckorna försökt bli kvitt skadan.

Först hette det att Juolevi skulle bli borta en månad. Nu står det klart att prognosen var överoptimistisk. Juolevi tvingas vila i sex månader och missar med andra ord resten av säsongen.

– Efter en omfattande undersökning, vila och försiktig behandling konstaterade den medicinska ledningen att en operation är det bästa för Juolevis långsiktiga välmående och karriär, skriver Vancouver Canucks på sin webbplats.

Inledde säsongen lovande

Operationen – som redan genomförts – är minst sagt besk medicin för Juolevi, som setts som en stortalang. Han draftades som femma av Vancouver Canucks 2016, bakom bland andra Patrik Laine och Jesse Puljujärvi.

Efter två år i högklassiga juniorligan OHL lånades Juolevi ut till TPS förra säsongen. Där snittade han en poäng i varannan match. Juolevi ställde sedan in siktet på proffshockeyn i Nordamerika.

Säsongsinledningen i AHL-laget Utica Comets var lovande. Men fler än 18 matcher och 13 poäng blir det inte den här säsongen för Juolevi, som har ett JVM-guld på meritlistan.

Diskussion om artikeln