Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Manchester United förlitar sig på sin tidigare målspruta – Solskjär ersätter sparkade Mourinho

Från 2018
Uppdaterad 19.12.2018 17:31.
Ole Gunnar Solskjär är nu tränare för Molde FK.
Bildtext Ole Gunnar Solskjär ledde Molde förra säsongen till en andra plats i den norska ligan.
Bild: Peter Kovalev/TASS/All Over P​ress

På tisdagen gav Manchester United foten åt sin tränare José Mourinho. Ett dygn senare presenterade klubben Ole Gunnar Solskjär som portugisens ersättare.

Söndagens 1–3-förlust borta Liverpool blev José Mourinhos sista match som manager för Manchester United. Laget lyckades endast ta 7 segrar under de 17 inledande omgångarna i Premier League.

Nu ska lagets tidigare måltjuv Ole Gunnar Solskjär försöka vända på den negativa trenden.

Norskt kommando – tillsvidare

Den 45-åriga norrmannen är ett bekant namn för alla ManU-supportrar. Anfallaren som anlände till Old Trafford 1996 hann med 126 fullträffar på sina 366 matcher för klubben som just nu ligger på en sjätte plats i ligatabellen.

Tränarrollen i Manchester United är inte någon helt främmande uppgift för Solskjär. Mellan åren 2008 och 2011 fungerade han som tränare för klubbens reserver. Men nu är det Premier League-laget som gäller och Solskjärs tränarkunskaper testas på allvar.

I början av 2014 hoppade han in som tränare för Cardiff men laget åkte ur den högsta serien. Följande höst fick han sparken från den walesiska klubben.

Närmast kommer norrmannen från Molde som förra säsongen slutade tvåa i den norska ligan efter Rosenborg.

Solskjärs kontrakt med Manchester United sträcker sig till slutet av den här säsongen. Han kommer att assisteras av trion Mike Phelan, Michael Carrick och Kieran McKenna.

Norrmannens första test kommer redan på lördag då United gästar Solskjärs tidigare arbetsgivare Cardiff.

Diskussion om artikeln