Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”Det har varit en illa dold hemlighet” – nu är Daniel Sjölund officiellt klar för IFK Mariehamn

Från 2018
Uppdaterad 20.12.2018 15:08.
IFK Norrköping (2015-2018) blev Daniel Sjölunds sista Allsvenska klubb.
Bildtext Daniel Sjölund kommer närmast från IFK Norrköping i Allsvenskan.
Bild: 2016 Anders Ylander

Nu är det äntligen klappat och klart. Daniel ”Daja” Sjölund spelar för IFK Mariehamn säsongen 2019. Kontraktet är ettårigt. Det är så Daja vill se på framtiden gällande hans spel med oss, säger klubbchefen i ett pressmeddelande.

– Det har varit en illa dold hemlighet, om någon hemlighet alls, att hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och Daniel ”Daja” Sjölund diskuterat och planerat för att Daja skall spela ligafotboll med Grönvitt 2019.

Så inleder IFK Mariehamn sitt pressmeddelande där det äntligen avslöjas att klubben gjort klart för ett år med Daniel Sjölund. Kontraktet täcker med andra ord fotbollsligasäsongen 2019.

– Nu har vi skrivit ett ettårskontrakt och det är så "Daja" vill se på framtiden gällande hans spel med oss, att ta ett år i taget, förklarar klubbdirektör Peter Mattsson.

– För oss är det ju en dröm att "Daja" nu återvänder efter 20 år ute i spel i flera stora klubbar som West Ham, Liverpool, Djurgården och Norrköping, fortsätter han.

"Ska ta mycket ansvar"

Sjölund lämnade Åland och ”Grönvitt” år 1999 och har efter det blivit Ålands mest meriterade fotbollsspelare någonsin.

– ”Daja” kommer att tillföra ett enormt fotbollskunnande på planen men också erfarenhet och professionalism som vi förväntar oss att skall sprida sig till yngre och mindre erfarna spelare. "Daja" bär ju upp varumärket IFK och blir en mycket bra och viktig ledargestalt när vi tappat några av de äldre spelarna som lagt av, konstaterar Mattsson.

Det skriver också Sjölund själv under.

– Många gamla spelare har de senaste två åren lämnat laget och visst ser jag det som att jag ska ta mycket ansvar som en naturlig del i mitt spel och även gällande hur jag ska agera utanför planen säger Sjölund till Ålands Radio.

Sin första chans att stå på plan för IFK Mariehamn får Sjölund den 12 januari då laget inleder sin försäsong med en träningskamp mot Jomala IK. Finlands cup kör igång den 26 januari för IFK Mariehamns del med en bortamatch mot FC Inter.

Artikeln uppdaterad kl. 13.05 med kommentar av Sjölund.

Diskussion om artikeln