Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mäktig upphämtning av Fourcade i jaktstarten – bröderna Bö tillsammans på prispallen

Från 2018
Uppdaterad 22.12.2018 17:24.
Fourcade åker i Nove Mesto.
Bildtext Fourcade gjorde en stark jaktstart.
Bild: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Från 43:e på start till femma i mål. Martin Fourcade imponerade stort i dagens jaktstart och tog viktiga världscuppoäng. Världscupledaren Johannes Thingnes Bö svajade på vallen men lyckades ändå vinna.

Martin Fourcade tänkte först avstå dagens jaktstart i Nove Mesto men kom på andra tankar och startade. Ett bra beslut skulle det visa sig. Fransmannen som gjorde ett bottennapp i sprinten var nu fenomenal.

Fourcade satte samtliga 40 skott och var ruskigt snabb i spåret. Han klättrade hela 38 placeringar och gick till slut i mål på femte plats – en dryg minut efter dagens segrare Johannes Thingnes Bö.

Fourcade kvitterade ut 40 poäng efter dagens insats, och som kan spela en stor roll då världscupen ska sammanfattas i vår.

Grönman bröt skidan

Världscupledaren Johannes Thingnes Bö hade det svårt på vallen och åkte på fyra straffrundor. Det gjorde att han bjöd in flera andra åkare i segerkampen, men på det sista varvet var han ändå bäst.

Bö ryckte i från ryssen Aleksandr Loginov och storebror Tarjei Bö och tog sin femte seger för säsongen. Loginov gick i mål som tvåa och Tarjei Bö som trea.

För Tero Seppälä och Tuomas Grönman blev det en tung tävling. Grönman bröt skidan i ett tidigt och var till slut tvungen att bryta medan medan Seppälä gick i mål på 48:e plats med åtta bommar.

– Det tog ganska länge innan jag fick en ny skida, tävlingen var över redan då. Jag får önska mig en ny skida i julklapp, säger Grönman till Yle.

Resultat:

1. Johannes Thingnes Bö NOR 31.59,0 (4)
2. Aleksandr Loginov RUS +6,2 (4)
3. Tarjei Bö NOR +23,9 (1)
4. Simon Desthieux FRA +29,2 (2)
5. Martin Fourcade FRA +57,3 (0)
-------------------------
48. Tero Seppälä FIN +5.18,1 (8)
Tuomas Grönman FIN DNF

Diskussion om artikeln