Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Markkanen parkettens kung på nytt – för första gången över 30 poäng två matcher i rad

Från 2018
Lauri Markkanen visar strålande form
Bildtext Lauri Markkanen visar strålande julform.
Bild: All Over Press

32 poäng senast följdes upp med 31 poäng nu. Chicago Bulls finländare Lauri Markkanen har kommit i gång rejält. När han ledde sitt lag till en seger med 112–92 borta mot Cleveland var det första gången i NBA-karriären som han satte över 30 poäng två matcher på raken.

Totalt har Markkanen fyra gånger noterats för över 30 poäng i en NBA-match. Hans personliga rekord på 33 från förra säsongen lever mycket farligt.

Mot Cleveland var Markkanen tveklöst matchens man. På väg mot sina 31 poäng lyckades han i 11 av sina 18 skottförsök och satte bland annat in fem trepoängare.

Dessutom bjöd han på tre assists och plockade fyra returer när Bulls vann med 20 poängs marginal efter att i den tredje quartern ha ryckt ifrån till seger.

En perfekt uppföljning till de 32 poäng han satte mot Orlando senast.

"Mer kraft i benen"

– Jag är på väg att hitta tillbaka till formen. Jag blir inte trött så fort. Därför har jag mer kraft i benen när jag kastar. Det hjälper mig, sade Markkanen till Chicago Tribune efter segern.

Finländaren hyllade också sin lagkamrat Kris Dunn som mot Cleveland satte 17 poäng och samarbetade fint med Markkanen.

– Vi jobbar bra ihop varje dag. Vi pratar med varandra och känner varandra bra, säger Markkanen.

Markkasella jälleen yli 30 pisteen ilta NBA:ssa - Spela upp på Arenan

Såväl Markkanen som Dunn har missat största delen av höstsäsongen på grund av skador. Nu är bägge tillbaka i gott slag.

– Jag trodde att han skulle ha svårare att komma tillbaka efter en sån skada, men han har klarat sig fint, säger Markkanen om sin lagkompis.

Duons återkomst har gjort Chicago till ett pånyttfött lag. Det här var faktiskt första gången i höst som Bulls vann två matcher i rad. Markkanens gäng är bara 13:e på den östra NBA-halvan men har nu vunnit tre av sina fem senaste matcher.

Finländaren firade också julaftons morgon genom att sätta ut en tweet med ett enda ord: "Together", tillsammans med taggen #BullsNation.