Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Julen är här - se bilder från julfirandet världen över

Från 2018
Uppdaterad 24.12.2018 20:43.
Fader Frost.
Bildtext Fader Frost har hittat till Kreml i Moskva.
Bild: Artyom Geodakyan/All Over Press

Julfirandet är i gång på många håll. Här följer en kavalkad med bilder från världens olika hörn.

I Norden är julafton den viktigaste dagen under julhelgen. På andra håll firar man juldagen, Christmas morning (juldagsmorgonen) är en term man känner igen från amerikanska filmer.

På andra håll, bland annat i östra Europa, firar man den 6 januari - dagen vi känner som trettondagen.

Elefant och människa under en julfest i Thailand.
Bildtext Elefant och människa kan fira jul tillsammans. Det ser vi bevis på på den här bilden från en julfest i Ayutthaya i Thailand.
Bild: imago/Xinhua/ All Over Press
Musiker uppträder utanför Födelsekyrkan i Betlehem.
Bildtext Betlehem brukar vara centrum i jultablån. Den här bilden är från julfirandet utanför Födelsekyrkan i Betlehem. Många kristna pilgrimer har samlats i staden till jul och de underhålls med säckpipemusik.
Bild: imago/Xinhua/ All Over Press
Isrutschkana i Moskva.
Bildtext En isrutschkana har byggts upp i Moskva. Den används av ivriga åkare under den pågående julfestivalen.
Bild: Sergei Savostyanov/All Over Press
Människor tänder ljus.
Bildtext Här ser vi stillsamt julfirande i Nepal. De här människorna tänder ljus på julafton i en kyrka i Lalitpur.
Bild: imago/Xinhua/ All Over Press
Ljusprojektioner på Basilica de Sao Bento i São Paulo.
Bildtext I São Paulo i Brasilien kan man få se ljusprojektioner, som de här på Mosteiro de São Bento.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press
En juldekorerad bil i London.
Bildtext I Covenant Garden i London kan invånarna få syn på den här dekorerade bilen.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press
En spårvagnschaufför utklädd till julgubbe. Bilden är tagen i Zagreb, Kroatien. Eventet "Advent i Zagreb" pågår från 28 november fram till 8 januari. Det bjuds på jultablå, konserter, gastronomiska upplevelser, musik och en isbana.
Bildtext En spårvagnschaufför utklädd till julgubbe. Bilden är tagen i Zagreb, Kroatien. Eventet "Advent i Zagreb" pågår från 28 november fram till 8 januari. Det bjuds på jultablå, konserter, gastronomiska upplevelser, musik och en isbana. Bilden är tagen den 21 december 2018
Medlemmar ur Csicsorke folkdansgrupp framträder i Csomor, ungefär 30 kilometer öster om Budapest. Uppsättandet av julspel är en av de största jultraditionerna i Ungern. Den här typen av skådespel har satts upp i landet ända sedan 1600-talet.
Bildtext Medlemmar ur Csicsorke folkdansgrupp framträder i Csomor, ungefär 30 kilometer öster om Budapest. Uppsättandet av julspel är en av de största jultraditionerna i Ungern. Den här typen av skådespel har satts upp i landet ända sedan 1600-talet. Man besöker byar för att jaga iväg onda andar. Bilden är tagen 21 december 2018.
Bild: EPA-EFE/Marton Monus
Den libanesiske tenoren Gabriel Abdel sjunger vid ett evenemang i al-Zaytoun kyrkan. Kyrkan är belägen i den till största delen kristna stadsdelen Bab Touma i Damaskus, Syrien.
Bildtext Den libanesiske tenoren Gabriel Abdel sjunger vid ett evenemang i al-Zaytoun kyrkan. Kyrkan är belägen i den till största delen kristna stadsdelen Bab Touma i Damaskus, Syrien. Tenoren ackompanjerades av en bysantinsk kör. Bilden är tagen den 21 december
Bild: EPA-EFE/YOUSSEF BADAWI
Invånare i Peking utklädda till julgubben värmer upp för Santa Claus fun run (ungefär julgubbsloppet). Bilden från 22 december 2018.
Bildtext Invånare i Peking utklädda till julgubben värmer upp för Santa Claus fun run (ungefär julgubbsloppet). Bilden från 22 december 2018.
Bild: EPA-EFE/WU HONG
Serbiska motorcyklister utklädda till julgubben kör genom Belgrad den 22 december 2018. Entusiasterna kör i karavan för att hämta gåvor till mindre bemedlade barn.
Bildtext Serbiska motorcyklister utklädda till julgubben kör genom Belgrad den 22 december 2018. Entusiasterna kör i karavan för att hämta gåvor till mindre bemedlade barn.
Bild: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Francis, katolska kyrkans nuvarande påve, tillsammans med emeritus påven Benedict XVI. Påvarna utbyter julhälsningar den 22 december i Vatikanen.
Bildtext Franciskus, katolska kyrkans nuvarande påve, tillsammans med emeritus påven Benedictus XVI. Påvarna utbyter julhälsningar den 22 december i Vatikanen.
Bild: EPA-EFE/VATICAN MEDIA
En man, eller en 'percebeiro', jagar rankfotingar till julfirandet. Bilden är tagen den 22 december i Galicien, Spanien.
Bildtext En man, eller en 'percebeiro', jagar rankfotingar till julfirandet. Bilden är tagen den 22 december i Galicien, Spanien.
Bild: EPA-EFE/LAVANDEIRA JR
Barn i Kashmir firar jul i Jammu i Kashmir. Hela regionen firar jul, trots att bara drygt två procent av befolkningen är kristen.
Bildtext Barn i Kashmir firar jul i Jammu i Kashmir. Hela regionen firar jul, trots att bara drygt två procent av befolkningen är kristen.
Bild: EPA-EFE/JAIPAL SINGH
Röda torget i Moskva i julskrud.
Bildtext Röda torget i Moskva i julskrud. Bilden från den 22 december.
Bild: EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL
Julfirande i en kyrka i Jakarta, Indonesien.
Bildtext Här har vi en grupp som firar jul i en kyrka i Jakarta, Indonesien.
Bild: imago/Xinhua/ All Over Press

Diskussion om artikeln