Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Våldsam krasch i herrarnas störtlopp – Klemen Kosi skadad i otäck olycka

Från 2018
Uppdaterad 28.12.2018 18:39.
Klemen Kosi lyfts upp i helikopter.
Bildtext Klemen Kosi transporterades till sjukhuset med helikopter.

Herrarnas störtlopp i italienska Bormio bjöd på otrevliga scener då Sloveniens Klemen Kosi kraschade i full fart. Efter ett 20 minuters avbrott fördes Kosi till sjukhuset med helikopter.

Klemens Kosi skadade sig då han tappade kontrollen i fullt fart och åkte av banan. Kosi kraschade in i skyddsnäten och fick flera hårda smällar under den otäcka sekvensen.

Tävlingen avbröts i 20 minuter och till slut fördes Kosi till sjukhus med helikopter. Närmare detaljer om hans tillstånd har inte rapporterats.

Segern gick till Italiens Dominik Paris som var 0,36 sekunder snabbare än landsmannen Christof Innerhofer. Schweizaren Beat Feux var trea.

Andreas Romar slutade på 45:e plats, 4,18 sekunder långsammare än vinnande Paris.

Shiffrins långa segersvit bruten

USA:s Mikaela Shiffrin har dominerat den alpina världscupen där hon vunnit de fem senaste tävlingar. I österrikiska Semmering var hon ändå först femma då storslalomsegern gick till Petra Vlhova.

Efter det första åket var Shiffrin etta med en knapp marginal till sina närmaste konkurrenter. I den andra omgången tappade amerikanskan överraskande mycket och korsade mållinjen som femma.

Shiffrin som toppar den sammandraget i den alpina världscupen i överlägsen stil hade vunnit sina fem senaste tävlingar.

I Semmering var det i stället Slovakiens Petra Vlhova som firade då hon var snabbast före Viktoria Rebensburg och Tessa Worley.

Världscupstvåan Vlhova hade aldrig förr varit ens på prispallen i storslalom. I slalom har hon däremot varit tvåa i säsongens alla tävlingar, bakom Shiffrin.