Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Video: Ny otäck krasch i Bormio – Andreas Romar blev utan världscuppoäng igen, experten undrar varför Nella Korpio inte fick tävla

Från 2018
Uppdaterad 29.12.2018 22:17.
Programmet är inte längre tillgängligt
Stian Saugestad skadade sig i otäck krasch - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Lika som störtloppstävlingen i italienska Bormio på fredagen bjöd också lördagens super G på en otäck vurpa. Den här gången var det norska Stian Saugestad som kraschade farligt och fick föras till sjukhus med helikopter.

Tävlingen var egentligen redan avgjord då olyckan var framme i Bormio på lördagen. Dominik Paris hade klockat in den snabbaste tiden och i praktiken säkrat sin andra seger på lika många dagar.

Det var norrmannen Stian Saugestad med startnummer 25 som kraschade våldsamt. Åkaren vårdades i flera minuter före han med egna krafter klarade av att stiga upp. Saugestad fördes sedan med helikopter till sjukhus.

– Det är fortfarande oklart exakt hurudana skador det handlar om. Vi har kontakt med vårdpersonalen hela tiden och vi får mer information senare, säger landslagschefen Christian Mitter till NRK.

Enligt NRK drabbades Saugestad av en hjärnskakning till följd av en vurpa så sent som förra säsongen.

Efter tävlingsuppehållet fick också Andreas Romar göra sitt för dagen. Romars åk var knappt fyra sekunder långsammare än Paris och räckte – lika som i gårdagens störtlopp – till en 45:e plats.

Andreas Romar i farten.
Bildtext Andreas Romar.
Bild: Lisi Niesner / EPA-EFE / All Over Press

– Det är aldrig lätt att vara där uppe och vänta när något sådant här händer. Det är hemskt att bara stå där och inte kunna göra något, säger Yles expertkommentator Kalle Palander.

"Måste ifrågasätta det här"

I damernas slalomtävling i Semmering gick segern emellertid till USAs Mikaela Shiffrin. Amerikanskan blev samtidigt rekordinnehavare då segern var den totalt 36:e i slalomsammanhang.

Inga finländare deltog i tävlingen, men frågar man expertkommentator Kalle Palander borde det inte ha varit så.

– Det är lite lustigt att Nella Korpio är i sitt livs form men ändå inte får tävla. Varför? Lite måste jag ifrågasätta det här, säger han.

Nella Korpio i farten.
Bildtext Nella Korpio imponerade stort före jul.
Bild: Markku Ojala / EPA / All Over Press

Enligt Palander är det troligt att Korpio, som tog sina första världscuppoäng i Frankrike strax innan jul, följer sitt redan klara schema där en tävlingspaus var inprickad. 19-åriga Korpio har själv sagt att nästa världsupstävling sannolikt blir den i Zagreb på trettondagen.

– Hon är ännu ung. Hon hinner nog ännu, påpekar ändå Palander.

Samtliga resultat från herrarnas super G och damernas slalom hittas här.

Artikeln uppdaterad, det stod ursprungligen att Mikaela Shiffrin skulle ha slutat femma, men hon vann tävlingen.