Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Markkanen Bulls bästa poängplockare mot NBA:s mest vinnande lag

Från 2018
Uppdaterad 31.12.2018 13:33.
Lauri Markkanen poängbäst i Bulls.
Bildtext Lauri Markkanen poängbäst i Bulls (arkivbild).

Lauri Markkanens basketklubb Chicago Bulls förlorade i natt med siffrorna 89–95 mot Toronto Raptors som är ett av NBA:s bästa lag. Markkanen var Bulls bästa poängplockare med 18 poäng.

Utöver 18 poäng – mest i laget igen – noterades Markkanen för tio returer och en assist. Finländaren spelade strax över 39 minuter och fick in sina trepoängskast med 57-procents säkerhet. Av 14 spelsituationskast lyckades sex.

Poängbäst i Toronto var Kawhi Leonard, som var god för 27 poäng. Näst bäst i Bulls i poängväg var Wendell Carter Jr. med 16 poäng.

Några av matchens höjdpunkter kan ses via denna länk till Chicago Bulls Twitter-konto:

Efter en riktigt svag inledning på säsongen har Chicago hittat en hyfsad vinterform: laget har tre segrar i de fem senaste matcherna, men bara fyra segrar i de tio senaste drabbningarna. Trots det är Chicago tredje sämst i den östra konferensen.

Den östra konferensens näst bästa lag Torontos motsvarande siffror är tre segrar i de senaste fem matcherna och sex segrar i de senaste tio matcherna. Raptors är det lag som vunnit mest matcher i NBA, 27 stycken. Bulls motsvarande siffra är tio vilket är fjärde minst i hela serien.

"Seriens kanske bästa lag"

Den knappa förlusten verkade inte ta alltför hårt på Bulls-tränaren Jim Boylen som uttalade sig för Chicago Bulls Twitter-konto. Tvärtom var han stolt över sina mannar.

– Vi spelade mot seriens kanske bästa lag, men vi kämpade bra. Vi dominerade spelet och tempot i ungefär 36–38 minuter. Vi spelade enligt vårt system men de gjorde några poäng mera, sade Boylen.

Chicago Bulls framtidstrio Lauri Markkanen, Kris Dunn och Zach LaVine var nu för andra gången den här säsongen tillsammans i öppningsfemman: LaVine noterades för 13 poäng och Dunn för 14poäng.

I den förra matchen mot Washington Wizards i fredags startade trion tillsammans för första gången och då vann Bulls med poängen 101–92.

NBA, 30.12.2018:

Orlando – Detroit 109–107
Miami – Minnesota 104–113
Toronto – Chicago 95–89
Dallas – Oklahoma 105–103
Portland – Philadelphia 129–95
LA Lakers – Sacramento 121–114

Diskussion om artikeln