Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Eriksson stannar i Sverige – klar för ny klubb i superettan

Från 2018
Uppdaterad 31.12.2018 17:59.
Carljohan Eriksson i HIFK
Bildtext Carljohan Eriksson har ett förflutet i HIFK och HJK.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

Målvakten Carljohan Eriksson fortsätter sin karriär i Sverige och Mjällby AIF. Eriksson, som spelade för Jönköpings Södra den gångna säsongen, har skrivit på ett kontrakt för 2019. En stor ära att representera en så anrik förening, skriver Eriksson på Twitter.

För ett drygt år sedan valde målvakten Carljohan Eriksson att skriva på för Jönköpings Södra som hade degraderats från allsvenskan till superettan. I J-Södra fick Eriksson mest finna sig i rollen som reserv och det blev bara fyra ligamatcher.

Några dagar innan jul blev det klart att han inte skulle stanna kvar i klubben. Men den tidigare HJK och HIFK-målvakten behövde inte gå klubblös speciellt länge. Nu har Eriksson skrivit på för Mjällby AIF som är nykomlingar i superettan nästa säsong.

– Är riktigt tacksam för året 2018. I J-Södra fick jag min debut i svensk elitfotboll, mer erfarenhet och framför allt otroligt fina vänner. Nu är jag supertaggad inför 2019 med Mjällby AIF. En stor ära att representera en så anrik förening som siktar på stor framgång, skriver Eriksson på Twitter.

Mjällby med hemort Sölvesborg har tidigare haft ett lovande juniorarbete och fostrat spelare som Mattias Asper, Tobias Linderoth och Christian Wilhelmsson.

Hösten 2014 föll klubben från allsvenskan och efter det följde några tunga år. Efter spel i superettan föll laget till division 1 södra men den gångna säsongen vann man den serien och nästa år väntar spel på näst högsta nivå igen.

Klubben skriver på sin webbplats att Eriksson ansluter sig till laget i slutet av den här veckan. Försäsongsträningen drar igång den 8 januari.

Diskussion om artikeln