Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nasri tillbaka efter dopningsavstängningen – klar för spel i Premier League

Från 2018
Uppdaterad 31.12.2018 21:19.
Samir Nasri kämpar om bollen
Bildtext Samir Nasri är fri att spela igen.
Bild: imago/Seskim Photo/ All Over Press

Samir Nasri kommer att spela för West Ham under återstoden av säsongen. Fransmannen har tränat med klubben en tid och parterna har nu kommit överens om ett kontrakt då hans avstängning gått ut.

Samir Nasri har inte spelat fotboll på nästan ett år på grund av brott mot dopningsreglerna. 2016 besökte han en klinik i Los Angeles och fick intravenöst dropp innehållande näringsämnen. Det här strider mot Wadas regler och fransmannen blev i februari 2018 avstängd i sex månader.

I somras förlängdes avstängningen med ytterligare ett år och bakdaterades samtidigt till juli 2017 trots att Nasri den följande hösten gjorde åtta matcher för Antalyaspor i turkiska ligan.

Från och med årsskiftet är Nasri fri att spela igen och nu har han gjort klart med en återkomst till Premier League. Nasri har tränat med West Ham i några veckor och nu har parterna kommit överens om ett kontrakt för resten av säsongen.

– Man väljer klubb utifrån ambitionsnivån och jag tror att West Ham har allt som krävs för att bli en av de största klubbarna i London. Jag väldigt ivrig över att komma tillbaka till den mest konkurrenskraftiga ligan i världen, säger han på West Hams webbplats.

Nasri återförenas nu med tränaren Manuel Pellegrini. Tillsammans vann de ligaguld med Manchester City säsongen 2013–14.

– Han har jobbat hårt de senaste veckorna för att bygga upp sin fysik. Han är en teknisk spelare som är bra med bollen och ger oss ytterligare dimension i anfallsspelet, säger Pellegrini.

Diskussion om artikeln