Hoppa till huvudinnehåll

Sport

På tv i dag: Dags för Tourens kaoslopp i Oberstdorf

Från 2019
Uppdaterad 02.01.2019 14:05.
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen på skidor, herrarnas 15 km masstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Masstarten på den enkla banan i Oberstdorf har kritiserats rejält – men här är den igen trots längdåkarnas motstånd.

Fjolårets lopp i Oberstdorf resulterade i en hel del brutna stavar och kollisioner. Den gången avgjordes loppet på en kortare bana på grund av ett stormväder som hade fällt träd på den tilltänkta slingan.

Många av längdåkarna ogillar skarpt masstarten i Oberstdorf. De har försökt påverka det internationella skidförbundets beslut att arrangera ett masstartslopp där men FIS har inte tagit kritiken till sig.

– Det kommer att bli kaos. Alla kommer att vara med på upploppet. Och många av oss kommer att ramla, säger svensken Viktor Thorn för Expressen.

Pärmäkoski jagar bonussekunder

Krista Pärmäkoski ligger på sjätte plats i Tour de Ski-sammandraget och har 57 sekunder upp till ledande Jessica Diggins. Pärmäkoski låg på sjunde plats efter sprinten i Val Müstair men sedan dess har Sveriges Ida Ingemarsdotter meddelat att hon hoppar av Touren.

I onsdagens lopp är det svårt att göra stora tidsmarginaler till konkurrenterna – därför är det extraviktigt för Pärmäkoski att försöka ligga bland de tre bästa mitt under loppet då det delas ut bonussekunder.

Det som talar i Pärmäkoskis favör är att masstarten i Oberstdorf avgörs med klassisk teknik.

Damernas lopp startar klockan 13.00 och herrarnas klockan 15.00. Chriso Vuojärvi refererar tävlingarna på svenska.

Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen på skidor, herrarnas 15 km masstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln