Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Anna-Mari Karhunen lämnade HSS Media

Från 2019
Uppdaterad 02.01.2019 16:45.
Porträtt Anna-Mari Karhunen
Bild: Yle/Jukka Tyni

Efter ett år och tre månader som vd på HSS Media lämnade Anna-Mari Karhunen posten den sista december. Enligt Henry Backlund, styrelseordförande på HSS Media, lämnar Karhunen HSS Media för att gå vidare i sin karriär.

Karhunen meddelade styrelsen om sin avgång strax före jul.

Karhunen skriver i ett meddelande till Yle Österbotten bland annat att hennes uppdrag var att driva förändring i organisationen och styra upp den digitala verksamheten.

- Genom nytt ledarskap och engagemang har vi kunnat ändra på hur vi jobbar och därmed säkerställt att vi står i frontlinjen för den digitala affären inom den finlandsvenska tidningsbranschen. Jag lämnar en välmående professionell organisation och ett företag som befinner sig i ett starkt ekonomiskt läge. Drygt ett år har varit en intensiv och mycket givande tid. Jag är mycket stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans med personalen, skriver Karhunen.

Tillförordnad vd

Vasabladets nuvarande chefredaktör Niklas Nyberg blir tillförordnad vd tills en ny vd kan tillsättas.

- Rekryteringsprocessen har inte kommit igång ännu på grund av den snabba tidtabellen Vi brukar jobba snabbt och jag hoppas vi har en ny vd inom tre månader, säger Backlund.

Enligt Backlund söker HSS Media nu en person som har stort förtroende bland personalen, som förstår den digitala utvecklingen och som har god ekonomisk kunskap.

Vasabladets nuvarande nyhetschef Nina Dahlbäck blir tillförordnad chefredaktör för Vasabladet.

HSS Media ger ut tidningarna Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten.

Uppdaterad 16.45 med en kommentar av Karhunen.

Diskussion om artikeln