Hoppa till huvudinnehåll

Sport

PSG förstärker inför titelracet och Champions League-våren – värvar Nadia Nadim

Från 2019
Nadia Nadim tar bollen före Jess Carter.
Bildtext Nadia Nadim lämnar City för spel i PSG.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Två gånger på de senaste fyra säsongerna har franska PSG spelat i final i damernas Champions League, men inte ännu lyckats vinna en titel. Inför vårens rusning mot finalen i Budapest plockar laget in den danske stjärnan Nadia Nadim från Manchester City.

PSG är också involverade i en kapplöpning om titeln i franska ligan, just nu skiljer två poäng åt Lyon (etta) och PSG (tvåa) och varkendera laget har ännu förlorat under säsongen 2018-2019.

Lyon har vunnit titeln de senaste tolv säsongerna.

Nadia Nadim, 30, är en av den danska damfotbollens största namn. Hon har gjort 85 landskamper och hittar rätt 29 gånger och var en av framgångsfaktorerna bakom nationens EM-silver 2017.

I klubblagssammanhang kommer Nadim närmast från Manchester City, där hon spelat under kalenderåret 2018.

Innan det spelade hon för Portland i NWSL i USA och har flera år bakom sig i den danska ligan i Fortuna Hjörring och IK Skovbakken.

– Det känns bra att kunna räkna med henne till slutet av säsongen. Hon kommer att vara otroligt värdefull under andra halval av vår säsong. Hennes internationella erfarenhet ger oss ännu mera djup i spelartruppen, säger damlagets general manager Bruno Cheyrou om värvningen.

– PSG är en storklubb i Europa och ambitionen är att vinna flera titlar. Det är ett lag med både ambition och en hel massa talang, sade Nadim själv.

Något VM kommer däremot Nadim eller Danmark inte att medverka i i sommar i hennes nya hemland Frankrike.

Danmark blev utslaget redan i playoff-semifinal av Nederländerna.

Yle har sändningsrättigheterna till dam-VM i fotboll 2019, som spelas mellan den 7 juni och 7 juli i sommar.

Diskussion om artikeln