Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Svenska Teatern hoppas på publiksuccé - sätter upp musikalen Mary Poppins hösten 2020

Från 2019
Mary Poppins kommer flygande med sitt paraply.
Bildtext Julie andrews spelade Mary Poppins i Hollywoodfilmen från år 1964
Bild: Courtesy Everett Collection/All Over Press

Svenska Teaterns nästa stora musikal blir Mary Poppins som kommer att finnas i repertoaren hösten 2020. Det blir första gången musikalen görs på svenska i Finland.

Musikalen hade urpremiär i London 2004 och spelades med start 2006 på Broadway i New York. Mary Poppins har vunnit 44 teaterutmärkelser från hela världen, skriver Svenska Teatern i ett pressmeddelande.

- Jag är verkligen stolt och glad att vi fått rättigheterna till denna fina musikal. Vi kommer att ge vår publik ett fantastiskt äventyr med magisk stämning för både ung och gammal, säger teaterchef Joachim Thibblin.

Thibblin har varit i London och träffat teaterproducenten och teaterägaren Cameron Mackintosh för att få sätta upp musikalen.

Blir en "non replica"

Mary Poppins regisseras av Markku Nenonen som får skapa en alldeles egen version av originaluppsättningen, en så kallad non replica.

Det finns enligt Svenska Teatern förutsättningar för att på nytt locka en storpublik från Sverige eftersom Mary Poppins aldrig getts i Stockholm.

Svenska Teaterns informatör David Lindström säger att bara en teater i Italien och Svenska Teatern för närvarande har rättigheterna till Mary Poppins,

Premiär på Svenska Teaterns stora scen blir det i september 2020. Biljettförsäljningen inleds hösten 2019.