Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Höghusolyckan i Ryssland har krävt 39 dödsoffer - sökandet efter överlevande har avslutats

Från 2019
Uppdaterad 05.01.2019 23:39.
Höghus i Magnitogorsk delvis raserat efter gasexplosion.
Bild: EPA-EFE

De ryska myndigheterna har idag avslutat sökandet efter överlevande i det höghus som raserades efter en gasexplosion i den ryska staden Magnitogorsk.

Räddningsmanskapet uppger att 39 döda har hittats ur rasmassorna.

Av dödsoffren har alla utom ett identifierats och man förväntar sig inte hitta några ytterligare offer i höghusruinerna.

Sammanlagt sex människor har räddats från olycksplatsen, två av dem barn.

En 10 månader gammal pojke som hittades i rasmassorna på tisdagen hade fått köldskador till följd av att ha legat i rasmassorna i hela 35 timmar. Det är ungefär -20 grader kallt i området.

Pojken skickades till ett barnsjukhus i Moskva för behandling och rapporteras nu, liksom de övriga överlevarna, vara i stabilt tillstånd.

karta över ryssland i samband med olycka.
Bildtext Här inträffade olyckan.
Bild: Yle / Google

Gasexplosionen, som höghusraset antas bero på, inträffade natten till måndag i gruv- och industristaden Magnitogorsk som ligger i Uralområdet i Ryssland.

Explosionen förstörde tiotals bostäder och lämnade dussintals personer utan hem. Närmare 900 personer deltog i räddningsarbetet.

På torsdag har invånare av höghusets övriga delar fått tillstånd att ta sig in i sina bostäder för att kunna rädda återstående ägodelar.

Myndigheterna har erbjudit offren ekonomisk hjälp.

Källor: AP, AFP, Interfax