Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Andra raka tävlingen med världscuppoäng för Nella Korpio – 19-åringen fixade ytterligare en nationsplats för Finland

Från 2019
Nella Korpio imponerade igen - Spela upp på Arenan

Nella Korpio fortsätter att visa lovande takter i världscupen i slalom. Lördagens tävling i Zagreb resulterade i en 20:e plats för finländskan – efter två imponerande åk. Tävlingen var Korpios andra utomlands.

Nella Korpio är namnet på Alpinfinlands läppar just nu. Före jul tog 19-åringen från Helsinki Ski Club de första finländska världscuppoängen i slalom sedan Tanja Poutiainen gjorde det 2014 och Korpio rivstartade det nya året med ytterligare en fin placering i kroatiska Zagreb.

Korpio låg 27:a efter det första åket och stod sedan för ytterligare en imponerande insats i det andra åket. Tack vare avbrytningar och andra missar steg Korpio till slut upp till 20:e plats.

I och med resultatet får Finland dessutom en andra nationsplats till nästa världscupdeltävling, som går av stapeln i Flachau på tisdag. Enligt Yles uppgifter är det Riikka Honkanen som, utöver självskrivna Korpio, får chansen där.

För Korpios del var deltävlingen på lördagen den andra utanför Finlands gränser. Korpio stod över deltävlingen i Senmering strax innan nyår – ett beslut som kritiserades av Yles expertkommentator Kalle Palander.

Segern i Zagreb gick emellertid till Mikaela Shiffrin – för 37:e gången i amerikanskans karriär.

Shiffrin blev alla tiders främsta damslalomåkare redan i Senmering och jagar nu Ingemar Stenmarks alla tiders rekord på 40 världscupdeltävlingssegrar. Fyra slalomtävlingar återstår ännu av säsongen 2018-19.

Resultat, slalom Zagreb:

1. Mikaela Shiffrin USA 2.01,09
2. Petra Vlhova SVK +1,25
3. Wendy Holdener SUI +1,75
4. Frida Hansdotter SWE +2,97
5. Christina Geiger GER +3,51
6. Anna Swenn Larsson SWE +3,65
7. Michelle Gisin SUI +4,02
8. Bernadette Schild AUT +4,29
9. Chiara Costazza ITA +4,42
10. Katharina Truppe AUT +4,59
--
20. Nella Korpio FIN +7,11