Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Arbetsminister Jari Lindström ställer upp i Europaparlamentsvalet

Från 2019
Uppdaterad 07.01.2019 13:41.
En skallig man i kostym med en telefon i handen skrattar i riksdagen.
Bildtext Man måste prova på allt, så att man inte behöver ångra något i gungstolen, säger arbetsminister Jari Lindström, här fotograferad i riksdagen den 18 december ifjol.
Bild: Lehtikuva

Arbetsminister Jari Lindström (Blå) ställer upp som partiets kandidat Europaparlamentsvalet, berättade han på Blå framtids januarimöte på måndag.

Lindström kommer också att ställa upp i riksdagsvalet, som blir Blå framtids första val. Blå framtid går till riksdagsval med lågt väljarstöd, stödet för partiet ligger på 1,5 procent enligt Yles senaste partimätning.

Blå framtid grundades 2017 av tidigare sannfinländare.

Blå framtid profilerar sig som ett invandrarkritiskt parti. Under pågående regeringsperiod vill partiet ännu jobba för polisens resurser och hur tilläggsresurserna ska fördelas så fiffigt som möjligt.

En annan fråga som engagerar Blå framtid är situationen för de skuldsatta. Partiet jobbar för att en första betalningsanmärkning ska raderas när hela skulden är betald.

Väljarstöder för Blå framtid är alltså lågt. Partiordförande Sampo Terho säger sig ändå se hoppfullt på framtiden.

- Jag är säker på att vi får ihop en riksdagsgrupp. Det är realistikt att tro att vi blir lika stora som SFP eller Kristdemokraterna.

Blå framtids riksdagsgrupp och ministergrupp höll januarimöte på måndag. Det är ännu oklart när partiet startar sin kampanj inför riksdagsvalet.

Diskussion om artikeln