Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”Vi spelade bara ishockey, det här är större” – se ögonblicket då JVM-guldtränaren får träffa sin nyfödde son för första gången

Från 2019
Programmet är inte längre tillgängligt

På måndagskvällen återvände Juniorlejonen hem till Finland igen. Samtidigt fick chefstränaren Jussi Ahokas äntligen se sin son, som föddes under VM-kvartsfinalen mot Kanada, för första gången.

Det var en rörd Lejonlots som mötte pressen på Helsingfors-Vanda flygfält på måndagskvällen. Jussi Ahokas hade nämligen nu fått träffa sin nyfödde son för första gången.

– Det går inte att förklara med ord. Det finns inte något finare. Han verkar vare en toppenkille. Stressar inte för mycket, bara sover, säger Ahokas till Yle.

Han riktar genast en eloge till sin fru Elina.

– Hon har stått för det hårdaste arbetet av oss alla. Vi spelade bara ishockey. Det här är större, säger han.

Utunen Ahokas?

Elina Ahokas beskriver själv arbetsfördelningen som en ”bra deal” för Yle. Förlossningen inleddes mitt under matchen mellan Kanada och Finland och i samma stunder som Toni Utunen pangade in pucken i förlängning föddes sonen.

– Jag kan inte säga om matchen redan var över då eller inte. Jag var så till mig, säger hon.

Sedan tidigare har paret två döttrar, som också var med på flygfältet. Efter segern över Kanada och nyheten om den nyfödde sonen var det många som frågade sig om paret skulle namnge pojken efter JVM-laget.

Till exempel efter Utunen?

– Nej, skrattar Ahokas.

– Namnet får vi återkomma till, fortsätter han.

Diskussion om artikeln