Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jesus hade lekstuga i ligacupen – Burton med alla tiders värsta utgångsläge när Manchester City kommer på besök i returen?

Från 2019
Gabriel Jesus gör mål mot Burton i ligacupen.
Bildtext Gabriel Jesus gör mål mot Burton i ligacupen.

League One-laget Burton Albion åkte på en rejäl risbastu i semifinalen av den engelska ligacupen på onsdagen, när storklubben Manchester City vann på hemmaplan med 9–0. Det noterbara i nederlaget är att det ännu spelas ett returmöte i Burton den 23 januari.

Anfallaren Gabriel Jesus gjorde fyra av Citys nio mål i segermatchen på hemmaplan. Det hade gått över 30 år sedan Manchester City senast gjorde fler än åtta mål i en och samma match.

– Resultatet är bra och vi är naturligtvis redan i finalen, men returmötet skall spelas. Vi tar det på allvar. Burton har haft en otrolig resa i den här turneringen. Det skall vara stolta, de har gjort väl ifrån sig, sade City-lotsen Pep Guardiola till BBC.

Burtons väg till semifinal kantades av segrar mot Middlesbrough, Nottingham, Premier League-laget Burnley, Aston Villa och Shrewsbury Town.

City har nu gjort 16 mål på fyra dagar och totalt 180 minuter fotboll efter att i helgen ha besegrat Rotherham med 7–0.

Innan cupfyverkerierna passade City också på att väcka titelracet i Premier League till liv på allvar genom att slå Liverpool med siffrorna 2–1.

Det andra mötet i ligacupen på Burtons hemmaplan kommer att spelas den 23 januari på en arena med en publikkapacitet på knappt 7000 personer.

Citys finalmotståndare blir antingen Tottenham eller Chelsea, ett matchpar där Tottenham har 1–0 att gå på inför returen.

Ligacupfinalen spelas på Wembley den 24 februari.

Diskussion om artikeln