Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Maradona intagen på sjukhus – opererades för blödningar i magen

Från 2019
Uppdaterad 13.01.2019 12:38.
Diego Maradona
Bildtext Diego Maradona.
Bild: EPA-EFE/Enrique Contla

Fotbollslegendaren Diego Maradona har genomgått en operation i Argentina bekräftar hans advokat Matias Morala. Läkarna hittade bråck i magen under en kontroll tidigare den här månaden.

Diego Maradona har haft hälsoproblem den senaste tiden och i början av januari rapporterades det om att hans tillstånd inte var speciellt bra. Vid en rutinkontroll ska läkare ha hittat blödningar i magen som orsakats av bråck.

På lördagen opererades Maradona, 58, i Buenos Aires bekräftar hans advokat Matias Morala.

– Operationen är över och allt gick bra. Ett stort tack till personalen på sjukhuset. Nu är det återhämtning som gäller så att Diego kan återgå till sitt jobb så snabbt som möjligt, skriver Morala på Twitter.

Maradona jobbar nuförtiden som tränare för den mexikanska klubben Dorados de Sinaloa som spelar på näst högsta nivå i landet.

Efter att Maradonas karriär tog slut har han ofta kämpat med hälsan. Bland annat 2004 togs han in på sjukhus med svåra hjärtproblem som orsakades av långvarit drogbruk. Året efter genomgick han en magsäcksoperation för att gå ner i vikt och 2007 lades han in på en klinik för sina alkoholproblem.

Så sent som i somras hamnade Maradona i rubrikerna igen i samband med en match i VM då han kollapsade på sin plats på arenan i S:t Petersburg. De senaste månaderna har han också haft problem men sina knän rapporterar Reuters.

Diskussion om artikeln