Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Griniga gubbar med glimten i ögat

Från 2019
Benny Törnroos och Kent Sjöman.
Bildtext Benny Törnroos och Kent Sjöman utmanar Vegatoppen

Benny Törnroos och Kent Sjöman är rutinerade underhållare. Att stå på scenen och att sjunga ligger nära hjärtat för båda. För första gången släpper duon en låt tillsammans och med den utmanar de nu på Vegatoppen.

- Benny och jag har samarbetat många gånger under årens lopp men vi har aldrig sjungit tillsammans. Jag har i flera år funderat på en idé att göra musik med temat åldrande, berättar Kent Sjöman.

För ett år sedan kontaktade Kent Benny och båda två tyckte att tiden var mogen.

- Jag skrev låten som skulle bli Griniga gubbar och sjöng den för Benny och ganska snabbt konstaterade vi båda två att det här blir bra. Det var så roligt att skriva så slutligen blev det två låtar som efter en del producerande nu är klara, säger Sjöman.

- Tanken är att vi skall framföra musiken på en scen i framtiden och göra det till en föreställning, berättar Benny Törnroos.

Vem är Benny Törnroos & Kent Sjöman?

- Låten Griniga gubbar är en låt med mycket humor och självironi men det finns också en djupare tanke bakom. Det att vi alla blir äldre betyder inte att vi inte kan vara aktiva människor med rikt liv, avslutar Sjöman.

Du kan rösta på Benny Törnroos & Kent Sjöman och låten Grininga gubbar här:

Benny Törnroos & Kent Sjöman om låten Griniga gubbar

Programmet är inte längre tillgängligt

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln