Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nya milstolpar för Mikko Rantanen när Colorado föll tungt – forne lagkamraten sänkte Avalanche som avslutning på "sitt livs bästa vecka"

Från 2019
Uppdaterad 17.01.2019 08:50.
Mikko Rantanen.
Bildtext Mikko Rantanen uppe i 71 poäng i NHL denna säsong.
Bild: Icon Sportswire / All Over Press

Poängproduktionen fortsätter för finländaren Mikko Rantanen även om hans lag Colorado Avalanche bara vunnit en av sina senaste fem matcher. I nattens nederlag på bortais mot Ottawa spelade Rantanen fram till sitt lags bägge mål.

Isens etta i Kanada var ändå den forne Colorado-stjärnan Matt Duchene, som med tre poäng (2+1) såg till att poängen stannade i Ottawa.

Hemmalaget lyckades riva upp en 3–0 ledning på nio minuter innan gästerna och Rantanen vaknade. Finländaren spelade fram till både 1–3 och 2–4 reduceringen, men Duchene satte sista spiken i kistan i tom bur med sitt andra mål för dagen.

Utvecklingen i Ottawa följde ett bekant mönster.

– Det känns tyvärr bekant. Det blir frustrerande när det verkar som att vi måste låta motståndaren göra ett par mål innan vi själva börjar producera, sade Colorados lagkapten Gabriel Landeskog efter matchen.

Duchene ut ur babybubblan

Segerarkitekten för hemmalaget, Matt Duchenes spelade nästan ett decennium i Colorado innan flytten till Ottawa under förra säsongen.

Trots att det säkert smakade bra att lyckas mot sin forne arbetsgivare var tre poäng mot Avalanche ändå inte höjdpunkten i tillvaron just nu.

– Jag kunde knappast ha skrivit manus bättre själv, sade Duchene som missade de tre senaste matcherna tack vare att familjens första barn kom till världen.

Matt Duchene.
Bildtext Duchene numera målspottare för Senators.
Bild: Icon Sportswire / All Over Press

– Det är en speciell känsla. Jag spelar bättre hockey när det känns lätt och jag är lycklig. Det här har varit mitt livs bästa vecka, tillade han.

Rantanen nu på 21+50 poäng

För Avalanche var nederlaget avslutningen på en resultatmässigt inte helt perfekt vecka. Fem matcher gav upphov till fyra förluster och laget har nu förlorat tio av sina senaste tolv matcher.

För Rantanen betydde de två färska poängen ändå att han hakar på Nikita Kutjerov i kampen om pole position i poängligan i NHL.

Den första assisten Nikita Zadorovs mål var Rantanens 70:e poäng för säsongen och assisten till Nathan McKinnons powerplaymål i den tredje perioden var säsongens 50:e assist.

Rantanen är nu 13 poäng i från sitt personliga rekord i ligan (29+55=84 poäng på 81 matcher 2017-2018) och frågan är främst inte om han kommer att slå det utan när.

NHL-resultat:

Ottawa - Colorado 5–2
COL: Mikko Rantanen 0+2=2 (0), istid 23.23

Philadelphia - Boston 4–3
PHI: Jori Lehterä 0+0=0 (0), istid 5.40

Calgary - Buffalo 3–4 e.fl.
BUF: Rasmus Ristolainen 0+1=1 (-1), istid 23.21

Arizona - San Jose 6–3
SJS: Joonas Donskoi 0+0=0 (0), istid 12.36

Vancouver - Edmonton 2–3 efter straffar
VAN: Markus Granlund 1+1=2 (+1), istid 12.24
EDM: Jesse Puljujärvi 0+0=0 (-1), istid 6.09
EDM: Mikko Koskinen 20/22 skott

Diskussion om artikeln