Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerit fick slita för poängen i Chabarovsk – vann slutligen matchen man aldrig ledde

Från 2019
Kristian Vesalainen firar mål med Jokerit.
Bildtext Kristian Vesalainen målskytt för Jokerit i Chabarovsk.
Bild: All Over Press

Jokerit fick jobba för poängen på sin långa bortaresa till Chabarovsk, men kom ändå hem med två stycken tack vare idogt arbete. Laget hämtade upp underläge efter underläge och vann slutligen matchen med 5–4 efter straffar.

Inför mötet med Chabarovsk hade Jokerit bara vunnit en av sina senaste fyra matcher i KHL.

Matchinledningen var jämn men med mindre än en minut kvar att spela av den första perioden inledde hemmalaget Amur målskyttet.

Michal Jordan och Valentin Pjanov stod för förarbetet när tjecken Tomas Zohorna i powerplay förde upp hemmalaget i en 1–0-ledning.

Tomas Zohorna spelar i KHL för Amur Chabarovsk.
Bildtext Zohorna på hugget i Chabarovsk.
Bild: /All Over Press

Direkt i inledningen av den andra perioden var Zohorna loss igen, men Ryan Zapolski i Jokerit-målet klarade av det första försöket. Några sekvenser senare landade pucken hos Dimitrij Svjidenko vars skott betydde 2–0 vid tiden 21.06.

Mot slutet av mittenakten tändes hoppet för Jokerit. I powerplay lyckades Brian O'Neill hitta Kristian Vesalainen, som med ett argt handledsskott gjorde sitt sjätte KHL-mål för säsongen och reducerade till 1–2.

Det tog sen bara en dryg minut av den tredje perioden för Jokerit att komma ikapp. Steve Moses gjorde ett jättejobb när han krigade in sitt tionde mål för säsongen och kvitterade matchen vid tiden 41.24.

Zohorna var i farten igen när Amur återtog ledningen i powerplay i mitten av den tredje perioden. Anton Lazarev hade en enkel uppgift att sätta 3–2 efter en delikat framspelning av den tjeckiske kapellmästaren.

Steve Moses i hetluften.
Bildtext Moses hjälpte Jokerit ikapp i Chabarovsk.

Jokerits Nicklas Jensen lyckades förlänga sin poängsvit i KHL då han slog in en målvaktsretur och kvitterade matchen till 3–3 knappt tre minuter senare.

Ryan Zapolskis tuffa dag på jobbet fortsatte när Amur en stund senare utnyttjade sitt powerplay. En tekningsseger och fyra sekunder senare var pucken i mål och 4–3 ett faktum, men Moses kvitterade bara minuten senare med sitt andra mål för dagen.

Matchen gick till förlängning vid ställningen 4–4 – en förlängning där både inbytte Janis Kalnins för Jokerit och Amurs Marek Langhamer fick stå för några svettiga parader.

Jokerit vann skotten 54–30 i matchen och tog extrapoängen i straffläggning efter att Nicklas Jensen, Steve Moses och Brian O'Neill lyckats näta.

Sin följande match spelar Jokerit hemma på måndag när HK Neftechimik Nizjnekamsk kommer på besök till Helsingfors.

KHL

HK Amur Chabarovsk – Jokerit 5–4, 4–4 (1–0, 1–1, 3–2, 0–0) efter straffar
19.17 1–0 Zohorna (Pjanov, Jordan) PP
21.06 2–0 Svjidenko (Zohorna)
38.25 2–1 Vesalainen (O'Neill, Lepistö) PP
41.24 2–2 Moses
46.22 3–2 Lazarev (Zohorna, Faizullin) PP
49.15 3–3 Nicklas Jensen
51.48 4–3 Kondratjev PP (Pjanov, Gorjkov)
52.52 4–4 Moses

Diskussion om artikeln