Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Frustrerad Zverev ute ur Australiska öppna efter klar förlust mot Raonic – slog sönder racketen i vredesmod: "Jag var så förbannad"

Från 2019
Alexander Zverev är så här förbannad.
Bildtext Alexander Zverev är så här förbannad.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Förväntningarna på den tyska tennisspelaren Alexander Zverev är skyhöga. "Alla" förväntar sig att han ska bli en av de nya, stora tennisprofilerna, men än låter de tyngsta framgångarna vänta på sig. Australiska öppna 2019 tog för hans del slut redan i fjärde omgången.

Dag nummer 8 i Australiska öppna i tennis bjöd på en överraskning när Tysklands fjärde seedade Alexander Zverev förlorade stort mot den 16:e seedade kanadensaren Milos Raonic. 6–1, 6–1, 7–6 skrevs Raonics segersiffror.

Men det är inte Zverevs förlust som fått mest synlighet, utan det när han i slutet av andra set – efter att ha förlorat första med 1–6 och ligger under i andra med 1–4 – slår sin racket i banan så hårt som det bara är möjligt. Flera gånger. Tills det knappt går att känna igen att det är fråga om en tennisracket.

– Det fick mig att må bättre. Jag var så förbannad, så jag måste släppa ut all ilska, säger Zverev.

– Jag spelade uselt, speciellt i de två första seten.

Ingenting fungerade för Zverev, och trots att han skärpte sig något i tredje set blev det respass ur turneringen för den 21-årige tysken.

– Det är svårt att komma tillbaka mot en spelare av hans (Raonics) kaliber. Jag spelade bättre i tredje set men det var för sent.

Förlusten innebär att den kommande världstrean Zverev åter en gång flyger ut ur turneringen innan kvartsfinalerna kör i gång. Tills vidare har han bara en gång nått kvartsfinal i en Grand Slam-turnering, ifjol i Paris.

– Det här är bara en turnering. Klart att jag vill vara bäst, men det lyckades inte denna vecka.

Även i måndagens andra åttondelsfinal sågs en mindre överraskning när den 28-seedade fransmannen Lucas Pouille besegrade den 11-seedade kroaten Borna Coric med 6–7, 6–4, 7–5, 7–6. Pouille och Raonic möts i kvarten och kämpar om en semifinal i Melbourne.

Diskussion om artikeln