Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Heikkinen och Saapunki gör comeback i Ulricehamn – Sverige får klara sig utan sprintdrottningen Nilsson: ”Vet inte mer om skadans omfattning”

Från 2019
Uppdaterad 21.01.2019 21:49.
Stina Nilsson sitter på vid spåret utmattad efter målgång.
Bildtext Stina Nilsson skadade sig i sprinten i Otepää.
Bild: imago/Scanpix/All Over Press

Världscupen i längdåkning fortsätter på veckoslutet i svenska Ulricehamn och skidförbundet meddelar nu att man tagit ut den blåvita truppen till tävlingarna. Bland andra reser Iivo Niskanen, Matti Heikkinen och Susanna Saapunki till Sverige.

På schemat i Ulricehamn står 10 kilometer och 15 kilometer fri stil för damerna respektive herrarna och dessutom stafett.

På damsidan representeras Finland av Krista Pärmäkoski, Laura Mononen, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Riitta-Liisa Roponen och Susanna Saapunki.

För Saapunkis del är världsupsdeltävlingen den första efter Tour de Ski-etappen i Oberstdorf.

Matti Heikkinen gör i sin tur också comeback efter att ha avbrutit Touren i Toblach i slutet av december. Utöver Heikkinen representeras Finland på herrsidan av Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen, Lari Lehtonen, Joni Mäki och Antti Ojansivu.

Ingen Nilsson

Det svenska landslaget presenterade också sin trupp på måndagen och det klarnade samtidigt att Stina Nilsson inte är i tävlingsskick. Nilsson skadade baklåret i sprintsemin i Otepää i helgen.

– Stina är nu hemma i Sverige igen och skadan kommer undersökas och följas upp löpande. I nuläget vet vi inget mer om dess omfattning, säger landslagsläkaren Magnus Oscarsson enligt SVT.

Det saknas ändå inte stjärnor i den svenska truppen. Såväl Ebba Andersson, Ida Ingemarsdotter, Charlotte Kalla, Evelina Settlin som Jonna Sundling kommer att åka på hemmaplan.

På herrsidan återstår fortfarande ett frågetecken kring Calle Halfvarssons form. Åkaren kämpar fortfarande med en förkylning, men enligt landslagschefen Rikard Grip hoppas han på att kunna tävla i Ulricehamn.

Yle sänder världscupsdeltävlingarna direkt i TV2 och på Arenan.

Diskussion om artikeln