Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Edmonton litar på Koskinen – målvakten förlängde kontraktet med tre säsonger

Från 2019
Mikko Koskinen i Edmontons mål
Bildtext Mikko Koskinen.
Bild: imago/Jan Huebner/ All Over Press

Mikko Koskinen har övertygat i NHL den här säsongen och Edmonton Oilers är nöjda med sin målvakt. Därför har parterna kommit överens om ett nytt kontrakt som håller Koskinen i klubben under ytterligare tre säsonger.

Mikko Koskinen var en av de bästa målvakterna i KHL de senaste åren och i somras valde han att ge NHL en ny chans och skrev på för Edmonton Oilers.

Där har han övertygat och ofta varit bättre än den tilltänkte förstemålvakten Cam Talbot. Oilers ledning har också gillat det man sett och nu har man kommit överens om ett nytt kontrakt.

Koskinen har skrivit på ett kontrakt som gäller till sommaren 2022 värt 4,5 miljoner dollar per säsong.

– Vi är väldigt glada över att Mikko har skrivit på ett treårigt kontrakt. Han har stor erfarenhet av att vara förstemålvakt och han har spelat bra i andra ligor och för vår klubb, säger Edmontons general manager Peter Chiarelli på klubbens webbplats.

Mikko Koskinen har spelat 27 matcher för Edmonton den här säsongen med 91,1 i räddningsprocent. I 14 av matcherna har Edmonton vunnit med Koskinen mellan stolparna. I början av säsongen höll Koskinen nollan i två av sina tre första matcher för klubben.

Målvakten draftades av New York Islanders 2009 och spelade fyra matcher för klubben säsongen 2010–11.

Diskussion om artikeln