Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sökinsatsen över engelska kanalen är avslutad – sannolikheten att fotbollsspelaren Sala överlevt obefintlig: "Tankarna går till pilotens och passagerarens familjer"

Från 2019
Emiliano Sala har under de senaste åren representerat Nantes.
Bildtext Emiliano Sala omkom i en förmodad flygkrasch.
Bild: imago/All Over Press

I tisdags försvann planet som skulle föra Cardiffs nyförvärv och genom tiderna dyraste spelare, Emiliano Sala, över den engelska kanalen för att spela i Premier League. Tre dagar senare avbryts sökandet eftersom man inte längre räknar med att någon överlevt.

Planet försvann i tisdags och då inledde man en intensiv och omfattande sökoperation för att lokalisera planet och hitta eventuella överlevande.

Sökningarna har emellertid inte gett några resultat. Flygplanet, som förmodas ha kraschat, har inte hittats.

Idag kom beskedet av polisen på ön Guernsey (utanför den franska nordvästkusten) att sökandet avbryts.

– Det har varit över 24 timmar av kontinuerligt sökande, med 80 timmars kombinerad flygtid med tre plan och fem helikoptrar. Även två räddningsbåtar har varit involverade, och vi har fått assistans även av olika passerande skepp och fiskebåtar, säger hamnkaptenen David Barker i ett pressmeddelande.

Sökinsatserna efter Emiliano Sala har avslutats för dagen

– Vi gick igenom all information som var tillgänglig för oss, och vi har fattat det svåra beslutet att avsluta sökandet, fortsätter Barker.

– Mina tankar går till pilotens och passagerarnas familjer i dessa mycket svåra stunder, hälsar Barker.

Emiliano Sala (Argentina) blev 28 år gammal och han spelade flera säsonger i franska League 1. Han var på väg till Cardiff för att ansluta till klubben då planet försvann över den engelska kanalen.

Diskussion om artikeln