Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Latvala och Loeb i sekundstrid – rafflade avslutning väntar i Monte Carlo

Från 2019
Jari-Matti Latvala kör i Monte Carlo
Bildtext Jari-Matti Latvala är fyra inför den sista dagen.
Bild: AFP / Lehtikuva

Jari-Matti Latvala har alla chanser att ta en pallplacering i årets första VM-rally. Inför den sista dagen ligger han fyra men avståndet upp till trean Sebastien Loeb är bara 2,3 sekunder.

Fyra specialsträckor återstår att köra i Monte Carlo på söndagen innan årets första VM-rally är i hamn. Inför den sista dagen är det en jämn kamp om både segern och tredjeplatsen.

Sebastian Ogier och Thierry Neuville har varit i en klass för sig under de tre första dagarna och inför söndagens fyra specialsträckor leder fransmannen med 4,3 sekunder före belgaren.

– Det är spännande och jag tror att min bil kommer att fungera bra på morgondagens specialsträckor, säger Ogier efter dagens sista sträcka där Neuville tog in några sekunder på hans försprång.

Mycket ska till om det är någon annan än Ogier eller Neuville som vinner i Monte Carlo. Sebastien Loeb och Jari-Matti Latvala går en spännande kamp om tredjeplatsen men de har nästan två minuter upp till Ogier.

Inför söndagen är det fördel Loeb men hans ledning över Latvala är bara 2,3 sekunder.

– Det verkar som att vägarna börjar torka upp lite och många av sträckorna går på asfalt imorgon. Jag ser fram emot det, säger Latvala till Yle.

Resultat SS12/16:

1. Sebastien Ogier Citroen 2:38.30,0
2. Thierry Neuville Hyundai + 4,3
3. Sebastien Loeb Hyundai + 1.58,7
4. Jari-Matti Latvala Toyota + 2.01,0
5. Ott Tänak Toyota + 2.16,0
6. Kris Meeke Toyota + 5.26,8

Diskussion om artikeln