Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Markkanen poängbäst när Bulls förlorade mot det sämsta laget i NBA, som dessutom hade bänkat sina stjärnor: "Ingen kommer att tycka synd om oss"

Från 2019
Markkanen satte 21 poäng - Spela upp på Arenan

Det verkar inte finnas något slut på Chicago Bulls djupdykning i NBA för tillfället. Natten till måndag finsk tid åkte Lauri Markkanen och resten av tjurarna på en käftsmäll på hemmaplan mot Cleveland Cavaliers. Frustrerande, säger Markkanen.

Match på hemmaplan på söndagseftermiddagen amerikansk tid. En motståndare som inte bara har det sämsta poängsaldot i NBA, men som dessutom valt att vila flera av sina främsta spelare – i klarspråk Kevin Love, J.R. Smith och Tristan Thompson.

Ett ypperligt läge för Chicago Bulls att visa att man inte alls är så dåliga som förlusten mot Atlanta Hawks (femte sämst i ligan) förra veckan antydde.

Men det ville sig inte. Slutresultatet stod 104-101 till Cleveland Cavaliers.

Chicago hade ändå alla chanser att vinna matchen. Men då det gällde som mest lämnades Lauri Markkanen utan skottlägen och istället var det Kris Dunn och Zach LaVine som i tur och ordning misslyckades med sina skott.

Säsongens sämsta insats? Inte alls, menar tränaren Jim Boylen.

– Förstås är man besviken då man inte vinner, men jag tycker inte att killarna spelade dåligt. Måste vi spela bättre? Förstås. Måste vi ta vara på våra lägen? Förstås, säger han för Chicago Sun-Times.

"Har sagt det upprepade gånger..."

Lauri Markkanen noterades för 21 poäng och hela 15 returer i matchen, men blev enligt tidningen helt utan skott under matchens fem sista minuter.

Markkanen var däremot på hugget från trepoängslinjen. ”The Finnisher” noterades för fyra trepoängare och skrev samtidigt klubbhistoria. Markkanen blev nämligen den första spelaren i Bulls genom tiderna att panga in minst tre trepoängare i sju matcher på raken.

Men det personliga saldot är en klen tröst efter en förlust som den mot Cleveland.

– Vi har sagt det upprepade gånger – det är uppenbart att vi är frustrerade. Men vi måste bara fortsätta jobba. Det är det som är det fina med sporten. Vi spelar nästa gång redan i övermorgon, påminner Markkanen.

– Ingen kommer att tycka synd om oss. Vi måste bara försöka bli bättre varje gång, tillägger han.

Chicago Bulls har nu förlorat 39 av totalt 50 matcher den pågående säsongen. Saldot är det fjärde sämsta i hela NBA. Endast Phoenix Suns, New York Knicks och nattens motståndare Cleveland har presterat sämre.

Härnäst reser Bulls till det stora äpplet där Brooklyn Nets står värd för fjärdejumbon.

Resultat, NBA:

Chicago – Cleveland 101–104
CHI Markkanen 21/15/1

LA Clippers – Sacramento 122–108

Oklahoma City – Milwaukee 118–112

Houston – Orlando 103–98

Dallas – Toronto 120–123

Minnesota – Utah 111–125

San Antonio – Washington 132–119

New York – Miami 97–106 e.fl.

LA Lakers – Phoenix 116–102