Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dystra målsaldot från de två senaste månaderna oroar inte Patrik Laine: “Totalt 25 mål hittills, det duger för mig”

Från 2019
Uppdaterad 28.01.2019 16:04.
Patrik Laine.
Bildtext Patrik Laine har noterats för 25+9=34 poäng den här säsongen.
Bild: AFP / Lehtikuva

Patrik Laine hade gott om tid att ladda batterierna under All Star-helgen som han inte var med i. Då grundserien fortsätter ska han försöka få fart på målskyttet som varit trögt sedan december.

Fyra finländare var med i helgens All Star-evenemang, men en av ligans mest fruktade målsprutor fick inte vara med. Och på basis av senaste tidens form var det ingenting underligt med det.

Patrik Laine ligger på delad 16:e plats i NHL:s skytteliga med totalt 25 fullträffar på 48 spelade matcher. Största delen av målen kom ändå under den första halvan av den här perioden.

NHL:s skytteliga

I sina 24 första matcher gjorde Winnipeg Jets-yttern 18 mål, men efter det har takten varit betydligt svagare då finländaren har hittat rätt endast fyra gånger sedan början av december.

Laine själv intygar ändå att han är nöjd med säsongen som helhet.

– Jag har haft både bra och dåliga perioder. Men jag har ju gjort 25 mål hittills vilket är mer än vad jag hunnit med före All Star-pausen under tidigare år. Det duger för mig, snackar Laine på en video som Jets delat på Twitter.

– Jag har jobbat hårt och fått chanser men har inte alltid lyckats. Men det kan inte hjälpas. Jag försöker ha roligt och jobbar vidare.

Nu har Laine fått vila i över en vecka då grundserien i NHL har hållit paus på grund av All Star-evenemanget.

Jag hoppas pausen hjälpte mig ladda batterierna. Jag tänkte inte på hockey och satsade på att göra något annat istället. Som lag ska vi vara redo att kämpa vidare.

“Måste spela bra hockey”

I fjol spelade Winnipeg Jets ända till semifinal och den här säsongen har också gått riktigt bra. Då drygt hälften av grundserien spelats ligger Jets på tredje plats i väst.

– Förhoppningsvis kan förra årets erfarenheter hjälpa oss. Men fast man skulle ha vunnit tio Stanley Cupar så måste man ändå spela bra hockey och vinna matcher.

Målsättningen är givetvis att gå långt även den här våren.

– Vi har ett ganska liknande lag som i fjol. Några nya typer och två fantastiska målvakter. Det ska ge oss många chanser att vinna, säger Laine.

Diskussion om artikeln