Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jensen förlängde sin poängsvit då Jokerit vann – jagar nu Aaltonens klubbrekord

Från 2019
Uppdaterad 29.01.2019 20:01.
Nicklas Jensen jublar
Bildtext Nicklas Jensen är glödhet i Jokerit.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Dansken Nicklas Jensen är glödhet i Jokerit för tillfället. När Helsingforsklubben besegrade Salavat Julajev Ufa på bortaplan gjorde Jensen poäng för tolfte matchen i rad. Nu är Juhamatti Aaltonens KHL-rekord i fara.

Tittar man på resultaten i Jokerits senaste matcher så är det ett namn som sticker ut mer än andra. Dansken Nicklas Jensen har producerat poäng i en rasande takt och nu är poängsviten uppe i tolv matcher.

I dagens 4–1-bortaseger över Salavat Julajev Ufa gjorde Jensen ett mål. I slutet av den andra perioden förvaltade han Sakari Manninens fantastiska passning bakom ryggen och skickade in det viktiga 2–1-målet.

Med sin poängsvit är Jensen nu väldigt nära att tangera klubbrekordet i KHL. Under Jokerits första säsong i ligan gjorde Juhamatti Aaltonen poäng i tretton raka matcher.

Under poängsviten har Jensen stått för 9+4 och hans sammanlagda poäng den här säsongen är 18+17=35.

Jokerits bästa poängplockare den här säsongen Brian O´Neill fick en passningspoäng vid Alex Grants 3–1 i den tredje perioden. I den sista minuten fastställde Marko Anttila slutresultatet i tom bur.

Förutom målskyttarna var Janis Kalnins en av Jokerits segerarkitekter. I den första och sista perioden fick målvakten svettas rejält och stod för flera kvalificerade räddningar.

Resultat:

Salavat Julajev Ufa – Jokerit 1–4
11.55 0–1 Sakari Manninen (Steve Moses, Alex Grant)
35.22 1–1 Joonas Kemppainen (Philip Larsen, Teemu Hartikainen)
37.14 1–2 Nicklas Jensen (Steve Moses, Sakari Manninen)
47.23 1–3 Alex Grant (Peter Regin, Brian O´Neill)
59.27 1–4 Marko Anttila (Sami Lepistö)

Diskussion om artikeln